Το καλοκαίρι σημαίνει γλυκά και παγωτά στο ψυγείο. Μετά το φαγητό όλοι μας ζητάμε ένα απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου. Μικροί μεγάλοι ανυπομονούμε για εκείνη την ώρα. Αυτό το cheesecake λεμόνι είναι το ιδανικό για τη χώνευση!!
Αυτή τη φορά ετοιμάζουμε cheesecake αλλά με λεμόνι. Θα το λατρέψουν μέχρι και οι μικροί μας φίλοι!!
Υλικά
Για τη βάση:
- 150 γρ μπισκότα πτι-μπερ ή digestive ή ό,τι κουλουράκια έχετε περισσευούμενα
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 γιαούρτια στραγγιστά με γεύση λεμόνι
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- 5 δισκία στέβια, σε σκόνη
- 1 βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι καυτό νερό
- 1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
Εκτέλεση
- Στο multi, τρίβουμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μπισκότο να γίνει σαν υγρή άμμος.
- Σε πτυσσόμενη φόρμα (κουμπωτή) διαμέτρου 20 εκ, ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού.
- Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη, μέχρι να γίνει η κρέμα.
- Σε μεγάλο ποτήρι διαλύουμε τη ζελατίνη στο καυτό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το παγωμένο νερό, ανακατεύουμε ξανά και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσει.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ τα γιαούρτια μέχρι να αφρατέψουν.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας διαδοχικά τη στέβια, τη βανίλια και τέλος το νερό με τη λιωμένη ζελατίνη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βγάζουμε τη φόρμα απ’την κατάψυξη και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Διακοσμούμε κατά τα γούστα μας και σερβίρουμε (εγώ έβαλα φυλλαράκια λουίζας, που έχουν άρωμα λεμονιού και ταιριάζουν εξαιρετικά με το γλυκό).
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα