COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τον ξέβρασε η τηλεόραση και τον λουζόμαστε στο ραδιόφωνο»: Πρετεντέρης και ''Εφημερίδα των Συντακτών'' στα… «χαρακώματα»

Άγρια κόντρα στο χώρο του Τύπου με βαρείς χαρακτηρισμούς και πολιτικές προεκτάσεις. Πρωταγωνιστές η Εφημερίδα των Συντακτών και ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης, σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος των ΝΕΩΝ (αρκετές φορές έχει ακουστεί το όνομά του για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ) προέβλεψε – προανήγγειλε από ραδιοφώνου το κλείσιμο φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης.
Γιάννης Πρετεντέρης (ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα) : «Από το Μάιο, από το Σεπτέμβρη όλα αυτά θα αλλάξουν. Η Αυγή, η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Νέα Σελίδα, ο Ντοκουμέντος… να ζήσουμε να τους θυμόμαστε».
Η …πρόβλεψη του κ. Πρετεντέρη προκάλεσε αντίδραση, κυρίως της Εφημερίδας των Συντακτών και δημοσιογράφων της. Η πρώτη απάντηση ήρθε με σχόλιο στη στήλη ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ της ΕφΣυν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, το οποίο χαρακτηρίζει τον Γ. Πρετεντέρη «ο παρατρεχάμενος των πολλών αφεντάδων»:
Ξέρει κάτι άραγε ο παρατρεχάμενος των πολλών αφεντάδων που δεν το ξέρουμε εμείς ή απλά ο μόνο τρόπος για να ακουστεί και πάλι η φωνή του είναι να φιμωθούν όλοι οι υπόλοιποι;
Ακολούθησε σχόλιο στο Facebook του μέλους της Συντακτικής Επιτροπής της Εφημερίδας των Συντακτών και αρχισυντάκτη του πολιτικού Γιώργου Πετρόπουλου όπου δίνει και το στίγμα της σύγκρουσης: :
“Είμαστε σε πόλεμο…
Ο Πρετεντέρης προέβλεψε χθες ότι από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη θα κλείσουμε κι αυτός με τους ομοίους του θα… ζήσουν να μας θυμούνται. Προανήγγειλε δηλαδή κάτι που θα ήθελε να συμβεί.
Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για την επιθυμία του. Γιατί η δική του επιθυμία είναι και επιθυμία των αφεντικών του:
– Που μονοπωλούν τον Τύπο και κυρίως τη διακίνηση. Άρα μπορούν να κανονίζουν και τα μεγέθη της κυκλοφορίας μας. Δηλαδή να μας κλέβουν.
– Που λανσάρουν από τα ΜΜΕ που διαθέτουν ένα μοντέλο ενημέρωσης κομμένο και ραμμένο στα επιχειρηματικά και πολιτικά τους συμφέροντα.
– Που μετέρχονται κάθε είδους μεθόδους- κυρίως αθέμιτες- μη διστάζοντας μπροστά σε τίποτα
– Που έχουν εισαγάγει στο πολιτικό λόγο και στην πολιτική αντιπαράθεση τον πρωτογονισμό και τη φρασεολογία του πεζοδρομίου.
Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Εμείς το ξέρουμε εδώ και καιρό. Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι. Δεν θα τους περάσει. Γιατί εμείς έχουμε εσάς. Τους αναγνώστες μας!”
Ταυτόχρονα ο πολιτικός συντάκτης της ΕφΣυν Δημήτρης Τερζής σχολίασε στο fb: «Γιάννη μου γύρνα πλευρό… Η δημοσιογραφία είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσουμε στα χέρια σου».
Βέβαια, είχε προηγηθεί της «πρόβλεψης» Πρετεντέρη καυστικό σχόλιο της ΕφΣυν όπου μεταξύ άλλων έγραφε για τον κ. Πρετεντέρη :
«Τον ξέβρασε η τηλεόραση και τον λουζόμαστε εμείς (οι ακροατές) στο ραδιόφωνο.
Τον άκουγα λοιπόν να λοιδορεί την Εφημερίδα των Συντακτών και το ρεπορτάζ που παρουσιάζει αύριο, στην έντυπη έκδοση του Σαββατοκύριακου, για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ενα αποκαλυπτικό, πιστέψτε με, ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά. Δηλαδή, τώρα, ο Πρετεντέρης λοιδορεί κατά κάποιον τρόπο τον Ψαρρά;; Από μόνο του φαιδρό, όπως καταλαβαίνετε…
Ο Γιάννης Πρετεντέρης λοιπόν, ο γνωστός, ο υπάλληλος μια ζωή (του Μαρινάκη τώρα, άλλων εκδοτών παλιότερα), μιλούσε αρνητικά για τη συνεταιριστική «Εφ.Συν.». No problem. Το πραγματικό πρόβλημα θα ήταν να μας επαινούσε. Αν λέει καλά λόγια για σένα ο Πρετεντέρης πρέπει πραγματικά να ανησυχείς».
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με χαρακτηρισμούς αντίστοιχους αυτών πυο ακούγονται και γράφονται αυτές της ημέρες: «στόκος», «γραφικός» κλπ.

Back to top button