Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 13:35
Αρχική ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ Και τώρα, τι θα απογ...

Και τώρα, τι θα απογίνει η Ελλάδα, χωρίς την Μενεγάκη;

Του Σπύρου Καπετανάκου

Η χθεσινή και προχθεσινή τηλεοπτική επικαιρότητα ανέδειξε ως πρώτο θέμα ενδιαφέροντος του κοινού την αποχώρηση από την ‘ενεργό δράση’ στην τηλεόραση της Ελένης Μενεγάκη!

Χωρίς να υποβαθμίζουμε ή να σνομπάρουμε το γεγονός του τέλους της τηλεοπτικής καριέρας μιας τηλεπερσόνας, που μεσουράνησε για πολλά χρόνια στο στερέωμα της βλαχοδημαρχίστικης ελληνικής showbiz, δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε, ότι τα σχετικά αφιερώματα ξεπέρασαν κάθε αντίληψη του μέτρου.

Ήταν τόσο έντονος ο ‘θρήνος’ και τόσο δυνατές οι ‘οιμωγές’, ώστε το όλον ζήτημα έσπασε ρεκόρ γραφικότητας και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε τα όρια του γελοίου.

Και τώρα, τι θα απογίνει η Ελλάδα μας χωρίς την Ελένη Μενεγάκη; Αυτό είναι το ερώτημα, που τέθηκε αυθορμήτως στο τηλεοπτικό κοινό, για να αναδείξουν οι απαίδευτοι παρουσιαστές και παρουσιάστριες το μεγάλο κενό, που αφήνει πίσω της η ‘βασίλισσα Ελένη’. Κανείς, όμως, δεν προσπάθησε να δεί επάνω και πέρα από την ελαφρότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, που πουλούσε τόσα χρόνια με επιτυχία η Μενεγάκη. Για να μπορέσει να θέσει, το πραγματικό ερώτημα, που ανακύπτει, με το τέλος της καριέρας της στην τηλεόραση: Τι προσέφερε, πραγματικά, η συγκεκριμένη κυρία στην Ελληνική οικογένεια, όλα αυτά τα χρόνια, που έμπαινε στο Ελληνικό σπίτι και αποτελούσε πρότυπο ζωής και συμπεριφοράς για εκατοντάδες χιλιάδες κορίτσια και ώριμες γυναίκες;

Ε, λοιπόν, η Μενεγάκη φεύγει από την τηλεόραση και αφήνει πίσω της μια τεράστια τρύπα στο μυαλό όλων εκείνων, που την έβλεπαν, εκ συστήματος, όλα τα ατελείωτα χρόνια της καριέρας της.

Τι αντιπροσώπευε η Ελένη στα τηλεοπτικά πρωινάδικα; Το κουτοπόνηρο, αλλά καπάτσο, θηλυκό, που ξέρει να κερδίζει μεγάλη δόξα και πολύ χρήμα, χωρίς να έχει πραγματική μόρφωση και παιδεία, που καταφέρνει να φέρνει βόλτα τους πάντες και κατορθώνει να εμφανίζει την έλλειψη γνώσεων και σοβαρότητας ως αφέλεια και τσαχπινιά.

Όχι άλλα δάκρυα, λοιπόν, για την Μενεγάκη! Εκμεταλλεύτηκε τις εποχές της Ελληνικής φούσκας, τα έδωσε όλα σε εκδότες, καναλάρχες και διευθυντές της, πάτησε στα σώματα των συνεργατών της και τους πέταξε εύκολα στο δρόμο, όταν έκρινε ότι δεν είχαν να της προσφέρουν τίποτε περισσότερο και ρούφηξε άφθονο χρήμα από κάθε είδους διαφήμιση και προβολή προϊόντων και προσώπων, κάνοντας μια πολύ μεγάλη περιουσία. Το γελοίον του πράγματος είναι ότι γύρω από την Μενεγάκη και από κάτι παρόμοιες στάρλετ και σταρλετίτσες της Ελληνικής τηλεοπτικής βλαχοδημαρχίας, χτίστηκαν όμιλοι περιοδικών, όπου εμφανιζόταν στις μισές σελίδες τους η Μενεγάκη, σε δήθεν φωτογραφίες ‘παπαράτσι’, τις οποίες έστηνε η ίδια με τη διεύθυνση του περιοδικού, κάνοντας και την αιφνιδιασμένη.

‘Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες στη ζωή μου, αλλά γυναίκα με τέτοιον χαρακτήρα σαν της Ελένης, δεν έχω ξαναβρεί. Σε ζυγίζει με το μάτι και σε εκμεταλλεύεται από την κορυφή ως τα νύχια’, έλεγε κάποτε μεγάλος καναλάρχης, στο στενό φιλικό του περίγυρο, μετά το άδοξο τέλος, που είχε η ερωτική σχέση του με την ίδια.

Αλλά αυτά, λίγο πρέπει να ενδιαφέρουν. Η ‘κληρονομιά’, που αφήνει είναι οι τεράστιες μαύρες τρύπες στο μυαλό και στον συναισθηματικό κόσμο των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που μεγάλωσαν μαζί της. Αλλά ποιός τολμάει να βγεί στην τηλεόραση και να το πεί;


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων