Χωρίς κατηγορία

Τουριστικό γραφείο παράτησε 32 Έλληνες μαθητές στο Στρασβούργο

Οι μαθητές τουλάχιστον ακόμα τεσσάρων Λυκείων της Αττικής ταλαιπωρούνται απίστευτα από το ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Χαλάνδρι που άφησε στο Στρασβούργο 32 μαθητές και τους συνοδούς τους.
Η μόνη προϋπόθεση για να λάβει κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο μέρος στον διαγωνισμό για τις εκπαιδευτικές εκδρομές ήταν να καταθέσει μία εγγυητική επιστολή ύψους 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες. Από εκεί και πέρα έπρεπε να κάνει την πιο συμφέρουσα προσφορά για τις ίδιες παροχές ή καλύτερες. Το ποσό της εγγύησης δεν ήταν αρκετό για να προστατεύσει τους μαθητές και τους γονείς τους καθώς από μόνο ένα σχολείο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έλαβε για σχολική εκδρομή τουλάχιστον 25.000 ευρώ. 425 ευρώ από κάθε μαθητή που θα ταξίδευε στο εξωτερικό.
Μόλις έδωσαν τα χρήματα ξεκίνησε και ο Γολγοθάς
«Αφού του δώσαμε τα χρήματα, ένας γονιός επισκέφτηκε το ταξιδιωτικό πρακτορείο για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Τότε καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μέσα στο γραφείο υπήρχαν μόνο δύο τραπέζια και κάτι αφίσες. Ούτε καν υπολογιστές. Επικοινωνήσαμε με την αεροπορική εταιρεία και μας είπε ότι ο συγκεκριμένος πράκτορας δεν είχε κλείσει τα εισιτήρια, ενώ το ξενοδοχείο μας ενημέρωσε ότι αντί για 60 δωμάτια είχε κάνει προκρατήσεις χωρίς να δώσει χρήματα φυσικά, σε μόλις 38. Ο άνθρωπος ήταν πανέξυπνος. Όπως ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου: “Μετά την κατακύρωση της προσφοράς στο τουριστικό γραφείο δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στους όρους της σύμβασης και στις συμφωνημένες υπηρεσίες.” Ο συγκεκριμένος τουριστικός πράκτορας λοιπόν προσπαθούσε με διαφόρους τρόπους να αλλάξει τους όρους της σύμβασης για να μας μπλέξει με νομικά κόλπα.
Λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εμφανίστηκε μέσω του τρίτου και μας ζήτησε να ταξιδέψουμε μία μέρα αργότερα, να μείνουν τα παιδιά σε άλλο ξενοδοχείο και να υπογράψουμε νέα σύμβαση. Αρνηθήκαμε και ζητήσαμε επιστροφή του ποσού. Από τότε εξαφανίστηκε και απαντά αόριστα μέσω email ότι θα επιστρέψει το ποσό. Ζητάμε από το υπουργείο παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αναλάβει τα έξοδα των εκδρομών και να ξεκινήσει την διαδικασία αποζημιώσεων από τον εν λόγω επιχειρηματία που στα δίχτυα του μας έριξε η εγκύκλιος του», λένε με αγανάκτηση οι γονείς.
Κάποιοι εκ των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα καταλήψεις αλλά μετά τις διαβεβαιώσεις των καθηγητών και των γονιών τους ότι θα βρεθεί λύση επέστρεψαν τα μαθήματα τους και περιμένουν να βρεθεί λύση ώστε να πάνε την εκδρομή των ονείρων τους στον στο πυρηνικό ερευνητικό κέντρο Cern.
Τι υποστηρίζει το τουριστικό γραφείο
Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξιδιωτικό πρακτορείο σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις έχει δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους μαθητές των σχολείων, ενώ έχει στείλει email με καταληκτική ημερομηνία καταβολής του ποσού στις 8 Μαρτίου.

Back to top button