ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Εικόνες σοκ σε ιδιωτικό νοσοκομείο: Νοσηλευτές βασάνιζαν ασθενή, που νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία στην Εντατική!

Νοσηλευτές του ιδιωτικού νοσοκομείου κλείνουν το στόμα και πιάνουν από το λαιμό ασθενή που νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Τουρκία ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, ενώ οι σκληρές εικόνες που κυκλοφόρησαν από βίντεο προκαλούν ανησυχία για την περίθαλψη των ασθενών στο Τοκάτ.

Στο υλικό που βρέθηκε φαίνονται δύο νοσηλευτές να ασκούν ακραία βία σε κατάκοιτο ασθενή, κλείνοντας του το στόμα και σφίγγοντας τον λαιμό του, την ώρα που εκείνος βρίσκεται στο κρεβάτι μη έχοντας δυνάμεις να προστατευθεί.

Κάποια στιγμή ο ένας σκεπάζει με το σεντόνι τον ανήμπορο άνδρα και προσπαθεί να του φράξει την αναπνευστική οδό. Σύμφωνα με το İhlas News Agency, το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου. Ο ασθενής ήταν κάτοικος Γαλλίας και ενώ βρισκόταν στην πόλη έπαθε ξαφνικά εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Καθώς συγγενείς και επισκέπτες ήταν αδύνατο να έρθουν σε επαφή μαζί του μέσα στην εντατική, υπήρχαν κάμερες τοποθετημένες έξω από τον θάλαμο, ώστε να μπορούν να τον βλέπουν. Έτσι, οι συγγενείς του θύματος αντίκρισαν ξαφνικά τους δύο νοσηλευτές να τον βασανίζουν. Κατέθεσαν μήνυση στο Υπουργείο Υγείας και μια ακόμη ποινική μήνυση στην Εισαγγελία του Τοκάτ, αν και αρχικά υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Οι δύο νοσηλευτές απολύθηκαν.

Back to top button