ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκία: Θα ρίξουμε 1750 χλμ καλώδια στο βυθό, στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα! Νέες προκλητικές δηλώσεις του Υπ. Ενέργειας Ντονμέζ!

Ο Τούρκος Υπ. Ενέργειας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν Φατίχ Ντονμέζ ήλθε χθες να διαλύσει και τις τελευταίες αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας απέναντι της Ελλάδος στην Αν. Μεσόγειο: ‘Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχουμε ποντίσει στο βυθό ερευνητικά καλώδια μήκους πάνω από 1750 χιλιόμετρα’, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι όλα αυτά θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, την οποία έχει δεσμεύσει η Τουρκία με την ανακοίνωση προκλητικής και παράνομης NAVTEX. Όπως είναι γνωστό στην ευρύτερη αυτή θαλάσσια περιοχή περιλαμβάνονται μεγάλα κομμάτια της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας και της Ελληνικής ΑΟΖ!

Δηλαδή η Τουρκία, με άλλα λόγια, δεν κρύβει ότι η ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στην περιοχή, αποτελεί μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου, το οποία έχει αρχή, συνέχεια και τέλος, έχει εκπονηθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος έχει πάρει την απόφαση να το ολοκληρώσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα σε όλα αυτά;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button