ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: «Η Ελλάδα διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο! Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά της στο Αιγαίο!» – Οι νέες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας!

Ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην Ελλάδα και το Αιγαίο.

Σε νέες προπαγανδιστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προσέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την χώρα μας για διαστρέβλωσης του διεθνούς δικαίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αποπειράθηκε για άλλη μια φορά να κάνει το «άσπρο-μαύρο» κατά την διάρκεια του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας κατά το οποίο προέδρευσε.

«Η Ελλάδα η οποία αλόγιστα διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο κι επιμένει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες, καλύτερα να ανταποκριθεί στις ειλικρινείς εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία», ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, επανέλαβε πως είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην Ελλάδα και το Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει για το ζήτημα των F-16 και S-400 παρά την ανησυχία του για τους εξοπλισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς από Τούρκους Δημοσιογράφους για το εάν η χώρα θέλει να προμηθευτεί κι άλλη συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, ο Ερντογάν δήλωσε πως η διαδικασία αυτή τρέχει και ταυτόχρονα η χώρα θέλει τόσο την συντήρηση όσο και την απόκτηση νέων F-16.

«Το ιστορικό της προμήθειας των S-400 είναι μια ιστορία που την ξέρουμε μόνο εμείς. Καθώς εμείς πρέπει να ξέρουμε το τι θα κάνουμε στην άμυνα όπως και στην επίθεση. Κανένας δεν σχεδιάζει την άμυνα της χώρας του ρωτώντας εμάς. Κι εμείς δεν θα ρωτάμε κανέναν, για τα δικά μας αμυντικά συστήματα», συνόψισε.

Back to top button