ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τραγανά κεφτεδάκια όπως της γιαγιάς: Το μυστικό με τη μαγειρική σόδα που δεν το ξέρουν ούτε οι μεγαλύτεροι σεφ

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή. Το μυστικό για να γίνουν τραγανά σαν…όνειρο βρίσκεται στη μαγειρική σόδα και συνήθως δεν το ξέρουν ούτε οι σεφ.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό. Επίσης, πάρτε ένα κιλό κιμά και κόψτε τον σε 6 φέτες. Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερη, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας ξετρελάνει.

Οριστικές τιμές Σάκη Αρναούτογλου: «Κλείδωσε το 3ήμερο με μέγιστη θερμοκρασία…»
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Οριστικές τιμές Σάκη Αρναούτογλου: «Κλείδωσε το 3ήμερο με μέγιστη θερμοκρασία…»
Η βασική συνταγή είναι η εξής: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Χορηγούμενο

Εύρεση ανύπαντρων γυναικών στο διαδίκτυο: Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για εφαρμογές γνωριμιών
Σε σύνδεση Ραντεβού | Διαφημίσεις αναζήτησης
Πτυσσόμενο κρεβάτι που μπορεί να κάνει θαύματα σε μικρά διαμερίσματα!
Πτυσσόμενα κρεβάτια | Αναζητήστε αγγελίες
Τραγανά κεφτεδάκια με μαγειρική σόδα
Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

1. Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Χορηγούμενο

2. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μείγμα.

3. Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

4. Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.


6. Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Αυγουλίλα στα κεφτεδάκια: Το κόλπο με το ξύδι στον κιμά για να την εξαλείψετε δραστικά
Πού κρύβεται τελικά το μυστικό για τα τέλεια κεφτεδάκια; Πως θα γίνουν ζουμερά, αφράτα και πεντανόστιμα; Πως θα κάνουμε την αυγουλίλα να φύγει; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια που ξεμυαλίζουν.

Πολλά είναι εκείνα τα κόλπα που θα συντελέσουν σε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Για να μη μυρίζουν αυγό τα κεφτεδάκια η λύση είναι το ξύδι. Προσοχή όμως, γιατί αν βάλουμε περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι να ξινίζουν.

Χτυπάμε τα υλικά σε ελεγχόμενη ταχύτητα ώστε να μη γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ψωμί, το οποίο έχουμε στύψει. Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button