ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τραγανή τυρόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς στο πιάτο σε χρόνο ρεκόρ

Η τραγανή τυρόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς: Αν θέλετε ένα γρήγορο σπιτικό σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, δοκιμάστε τις τυροπιτούλες της παρακάτω συνταγής.

 

Η τραγανή τυρόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς στο πιάτο σε χρόνο ρεκόρ

Χορηγούμενο

Το ιδανικό κολατσιό, μια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, για όλες τις περιστάσεις, αν θέλετε να αποφύγετε τις έτοιμες τυρόπιτες του εμπορίου. Ας δούμε τα υλικά.

Με την ευκαιρία, δοκιμάστε και την εξαιρετική τυρόπιτα κουρού με γιαούρτι, ανθότυρο και ρίγανη.

Χορηγούμενο

Η τραγανή τυρόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς στο πιάτο σε χρόνο ρεκόρ

 

Η πιο τραγανή τυρόπιτα με την ωραιότερη ζύμη

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας μηλόξυδο
  • Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Η τραγανή τυρόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς στο πιάτο σε χρόνο ρεκόρ


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το ξύδι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
  2. Όταν η ζύμη πλάθεται καλά, σταματάμε και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε φύλλα με τον πλάστη, σε μέγεθος ενός μεγάλου ρηχού πιάτου.
  5. Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από κάθε φύλλο και τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτα.
  6. Διπλώνουμε το φύλλο από δεξιά, μετά αριστερά, και τέλος από πάνω και κάτω ώστε να σχηματιστεί ένας φάκελος.
  7. Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και τοποθετούμε τις τυροπιτούλες σε χαμηλή θερμοκρασία αρχικά για να ψηθούν καλά εσωτερικά, και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Τοποθετούμε τις έτοιμες τυροπιτούλες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Η τραγανή τυρόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς στο πιάτο σε χρόνο ρεκόρ

Αυτές οι τυροπιτούλες είναι απολαυστικές είτε ζεστές είτε κρύες. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε πολλές και να τις αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, ώστε να τις τηγανίζετε όποτε θέλετε. Η αυθεντική συνταγή, όπως την παραχώρησε η φίλη μας από “Η Απόλαυση Της Βρώσης”, είναι ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω. Καλή απόλαυση!





Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button