COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τραγανιστός γύρος κοτόπουλου στο σπίτι χωρίς λιπαρά

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε γύρο κοτόπουλο στον φούρνο του σπιτιού μας ειδικά όταν έχουμε παιδιά και θέλουμε να τρώνε υγιεινά.

 

Υλικά

Μερίδες: 6-8 άτομα
1.300 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
2 γεμάτα κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
100 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας φύλλα θυμαριού ή 2 γεμάτα κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, κοπανισμένο
2 – 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο και βιολογικό)
αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βάζουμε το κρασί, το λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα, την πάπρικα, το θυμάρι και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βάζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, ώστε να βραχούν όλα τα κομμάτια με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 1 – 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° – 200° C.

Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και μετά τα περνάμε στα σουβλάκια. Πρέπει να είναι σφιχτά βαλμένα μεταξύ τους.
Στερεώνουμε τα κοντοσούβλια στο ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Βάζουμε στο ταψί 50 ml νερό.

Τα ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Στο μέσον του ψησίματος, τα περιχύνουμε με μια κουτάλα με τα υγρά του ταψιού, που στο μεταξύ θα έχουν αρχίσει να «γλασάρονται».

Βάζουμε τα κοντοσούβλια σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψαχνό κατά μήκος στο σουβλάκι σε όσο πιο ψιλά φετάκια μπορούμε.

Σερβίρουμε το γύρο ζεστό ή χλιαρό με γιαούρτι και αραβικές ή ελληνικές πίτες, λαδωμένες και ζεσταμένες στο φούρνο για λίγα λεπτά.

Back to top button