COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Τραγικές στιγμές για τη Βίκυ Κουλιάνου: «Διαγνώσθηκα με…» – Εξομολόγηση σοκ!

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και στον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε πρόσφατα η Βίκυ Κουλιανού η οποία μεταξύ άλλων εξήγησε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στο Survivor λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Βίκυ Κουλιανού

Στο Survivor θα πήγαινες;

Όχι. Παρότι και στο Survivor έχουν πάρει μέρος φίλοι μου και το παρακολουθούσα, προσωπικά δεν θα άντεχα. Δεν αντέχω την πείνα και την τόση ταλαιπωρία. Δεν είμαι για αυτό το στυλ παιχνιδιού. Μου είχε γίνει η πρόταση για το Survivor και τους είπα στις πέντε μέρες θα σας έχω λιποθυμήσει. Επιπλέον διαγνώστηκα με σπονδυλοαρθροπάθεια που προήλθε από ένα ρόλο από μια παράσταση πριν κάποια χρόνια. Έπρεπε να περπατώ αντρικά και να κάνω περίεργες κινήσεις κι αυτό προκάλεσε ένα κενό ανάμεσα στους σπονδύλους, οπότε δεν μπορώ να κάνω απότομες κινήσεις. Αλλά δεν θα άντεχα στο Survivor ούτε τα ζωύφια ούτε την πείνα.

Τι είναι η σπονδυλοαρθροπάθεια
Η οστεοαρθρίτιδα, η σταδιακή φθορά των αρθρώσεων, όταν εντοπίζεται στην σπονδυλική στήλη ονομάζεται σπονδυλαρθρίτιδα ή σπονδυλοαρθροπάθεια. Η φθορά αφορά τις αρθρικές επιφάνειες των σπονδύλων, τα σώματα των σπονδύλων αλλά και τους ιστούς που τους περιβάλουν (μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, σύνδεσμοι και μύες). Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο της σπονδυλικής στήλη αλλά έχει μία μικρή προτίμηση στο σημείο της μέγιστης κύφωσης της θωρακική μοίρας (Θ5-Θ8) και μέγιστης λόρδωσης της οσφυϊκής μοίρας (Ο3-Ο4). Η καθημερινή καταπόνηση, οι επαναλαμβανόμενοι μικροτραυματισμοί και η κακή φυσική κατάσταση είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς επιβαρυντικούς παράγοντες της πρόωρης εμφάνισής της. Εκδηλώνεται με χρόνιο πόνο, μυϊκό πιάσιμο (μάγκωμα) και περιορισμό της φυσιολογικής κίνησης.

Η Σπονδυλοαρθρίτιδα έχει πάρα πολλά συμπτώματα εκ των οποίων τα κυριότερα είναι:

Πόνος
Μυϊκός Σπασμός (σφίξιμο στους μύες)
Δυσκαμψία (Περιορισμός στην κίνηση)
Αγκύλωση (τελικό στάδιο)
Η διάγνωση τίθεται τις περισσότερες φορές µε την κλινική εξέταση και µε τον απεικονιστικό έλεγχο ο οποίος έρχεται να επιβεβαιώσει τα συµπτώµατα.

Back to top button