COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Τραγικές στιγμές για την Γκρέυ: Το ‘άγνωστο’ δράμα της τραγουδίστριας!


Η αντίδραση και ο πόνος της μεγάλης τραγουδίστριας Καίτης Γκρέυ, η οποία μόλις προχθές πληροφορήθηκε τον χαμό του πολυαγαπημένου της παιδιού Βασίλη Ηλιάδη, πέντε μήνες έπειτα από τον θάνατό του.
«Μάνα, ο Βασίλης έφυγε από τη ζωή, μην τον περιμένεις». Οι λίγες αυτές λέξεις που ψέλλισε ο δεύτερος γιος της σε εκείνη ήταν αρκετές για να αποτυπώσουν το μέγεθος της προσωπικής τραγωδίας που ένιωσε η μεγάλη ερμηνεύτρια Καίτη Γκρέυ, η οποία μόλις προχθές πληροφορήθηκε τον χαμό του πολυαγαπημένου της παιδιού Βασίλη Ηλιάδη. Και ας έχουν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες από εκείνο το πρωινό που το αγαπημένο της παιδί έφυγε από τη ζωή χωρίς να αποχαιρετήσει τη μάνα του. Χωρίς εκείνη να του σφίξει το χέρι και να του πει το στερνό «αντίο».

Έχουν περάσει πέντε ολόκληροι μήνες. Η ίδια καθημερινά, παρ’ όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, περίμενε υπομονετικά να πάει ο γιόκας της, ο Βασιλάκης, στο σπίτι της. Είχε αδυναμία στον Βασίλη. Μεγάλη αδυναμία, που έφτανε στο σημείο σε κάθε της αφήγηση για το σπουδαίο της παρελθόν εκείνος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα και στις δύο βιογραφίες που εκδόθηκαν για εκείνη, η Γκρέυ μιλούσε με περηφάνια για το αγγελούδι της, αλλά και για τα βάσανα που είχε βιώσει για να τον κρατήσει στη ζωή. «Γράψε όσο πιο μελό μπορείς, για τα βάσανα που πέρασα για να φέρω στη ζωή τον Βασίλη και να τον κρατήσω» έλεγε η ίδια στο βιβλίο της «Έτσι όπως τα έζησα», δείχνοντας το μέγεθος της δραματικής ιστορίας του παιδιού αυτού που έφερε στη ζωή.

Η Γκρέυ με τον γιο της Βασίλη

«Ήμουν έξι μηνών έγκυος όταν γέννησα τον Βασίλη μου. Πήγαν το βάφτισαν άρον άρον και μου το έφεραν πίσω. Πίστευαν όλοι ότι θα πεθάνει. Ήταν τόσο μικρό που δεν μπορούσε ούτε να φάει τίποτα. Πέρασα πολλά μαρτύρια μέχρι ο Βασίλης μου να ενηλικιωθεί. Είχα φτάσει στο σημείο μέχρι και να πάω να αυτοκτονήσω από την Ακρόπολη. Προτιμούσα να πεθάνω μαζί με το παιδί μου παρά να το αφήσω οπουδήποτε ή να μου το πάρουν σε ορφανοτροφείο» έλεγε, μεταξύ άλλων, στην αυτοβιογραφία της η σπουδαία ερμηνεύτρια, δείχνοντας έτσι τη μεγάλη αγάπη που του είχε από την πρώτη στιγμή που τον κράτησε στην αγκαλιά της.

Ωστόσο, ένα αντίστοιχο δραματικό σενάριο που έζησε με τη γέννηση του παιδιού της, η Καίτη Γκρέυ έμελλε να το ζήσει και με τον θάνατό του. Ένα σενάριο που δεν θα μπορούσε να γράψει κάποιος ακόμα και σε μια δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, με τον τραγικό επίλογο στην ιστορία της σπουδαίας τραγουδίστριας και του πολυαγαπημένου της γιου Βασίλη: Η μάνα έπρεπε να αποχαιρετήσει το σπλάχνο της… Αν και η σχέση τής μεγάλης ερμηνεύτριας με τον γιο της έχει περάσει από σαράντα κύματα, ωστόσο η ερμηνεύτρια και ο Βασίλης τα τελευταία χρόνια προσπαθούσαν να αναπληρώσουν το κενό που είχαν στις σχέσεις τους. Οι δυο τους τα τελευταία χρόνια είχαν βρει κοινούς κώδικες επικοινωνίας, με τον Βασίλη και τη σύζυγό του Εφη να είναι καθημερινά στο σπίτι της μεγάλης ερμηνεύτριας, η οποία φαίνεται πως έσβησε όλα τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος.

Ο θάνατος του Βασίλη Ηλιάδη βρήκε την κόρη του Αγγελική κλεισμένη στη «Φάρμα» του ΑΝΤ1.

Η οικογένεια, κρατώντας χαμηλούς τόνους, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την τραγική είδηση θανάτου μακριά από την υπερήλικη ερμηνεύτρια, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν από λίγες ημέρες και ενώ επισκέφτηκε την ερμηνεύτρια ο δεύτερος γιος της Φίλιππας, πάνω στη συζήτηση της λέει: «Μάνα, ο Βασίλης έφυγε από τη ζωή, μην τον περιμένεις».

Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, η ίδια φάνηκε σαστισμένη. Μουδιασμένη, αμήχανη. «Έφυγε, λοιπόν, ο Βασίλης μου» τους είπε κοιτώντας με τα μάτια χαμηλωμένα, σαν να μην ήθελε να πιστέψει ότι το αγαπημένο της παιδί πέταξε στους αγγέλους χωρίς η ίδια να το αγκαλιάσει για τελευταία φορά. Πλέον η ίδια δεν αποζητά τον Βασίλη της, βυθισμένη πολλές φορές σε άλλες σκέψεις. Ωστόσο τα γεμάτα δάκρυα μάτια της πολλές φορές αποδεικνύουν τον γολγοθά που βιώνει η ίδια από τον θάνατο του γιου της!

Back to top button