Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, με μία τραγική δήλωση, προκάλεσε το κοινό αίσθημα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε πως δεν θυμάται να έχει πεθάνει ποτέ κάποιος από μολότοφ, ξεχνώντας προφανώς τους τέσσερις ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένου και ενός αγέννητου βρέφους – που έχασαν τη ζωή τους στην πυρπόληση της Marfin από κουκουλοφόρους με βόμβες μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης στην ΕΡΤ.

Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε όπως είναι φυσικό θύελλα αντιδράσεων αφού το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό πολλών ήταν τα θύματα της Marfin στις 5 Μαΐου του 2010.

Για να φρεσκάρουμε την μνήμη κάποιων σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα