COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Τι ζήτησε η οικογένεια για το ροτβάιλερ που σκότωσε το αγγελούδι τους?… Ποιό θα είναι το μέλλον το σκύλου – δολοφόνου?…
Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από την είδηση που συγκλόνισε και συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στην δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τον τραγικό θάνατο του βρέφους στα Γλυκά Νερά, που όπως λέει η μητέρα του μωρού σκοτώθηκε μετά την επίθεση του ροτβάιλερ. Παρόλα αυτά πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του ζώου το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει στην «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία».
Τι θα κάνει η οικογένεια
Εφόσον το ροτβάιλερ είναι ιδιόκτητο, οι επιλογές για αυτό είναι περιορισμένες. Είτε θα επιστρέψει στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, εφόσον βέβαια οι συνθήκες το επιτρέπουν, με άπαντες να προσπαθούν να αποφύγουν το σενάριο της ευθανασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος στο διάστημα που φιλοξενείται εκεί δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, με αυτούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του να μιλούν για ένα ήρεμο ζώο, που δεν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν από την «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» η οικογένεια προσανατολίζεται να ζητήσει πίσω το ροτβάιλερ, ωστόσο όχι για να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά για να φιλοξενηθεί σε οικογενειακό σπίτι.
Παράλληλα, όπως είναι λογικό η φιλοζωική θέλει το καλύτερο δυνατό σενάριο για το σκύλο.
https://youtu.be/9M__HI_A6To
To σκυλί το θέλει ο θείος
Ο θείος του δυο μηνών βρέφους , επιθυμεί να πάρει το σκύλο σπίτι του. Το σκυλί φιλοξενείται στο Φιλοζωικό Κέντρου Κορωπίου από την ημέρα του τραγικού περιστατικού. Την λύση θα δώσει ο εισαγγελέας. Το σκυλί πάντως δεν θα θανατωθεί σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
«Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ηταν πάντα υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας», είχε αναφέρει στη κατάθεσή του ο πατέρας της οικογένειας, εξού και το αίτημα να επιστρέψει το ροτβάιλερ στην οικογένεια παρά το τραγικό περιστατικό της 12ης Σεπτεμβρίου.
Έτσι, το τι μέλλει γενέσθαι θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, αφού σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος ήταν να αποφευχθεί η ευθανασία του ζώου και να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.
Όπως και να χει όμως θα πρέπει να γίνουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, εφόσον ληφθούν υπόψιν και τα στοιχεία της δικογραφίας.
Μαζεύουν υπογραφές κατά της θανάτωσης του ροτβάιλερ
Την ίδια στιγμή στη σελίδα ηλεκτρονικών υπογραφών Avaaz έχει τεθεί προς συλλογή υπογραφών το αίτημα «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».
Στην περιγραφή αναφέρονται τα εξής: «Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.
«Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα «δουλεύεις» τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η «επένδυση» θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».
Το ζώο δεν θα θανατωθεί είπε ο κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου
«Μέλος της οικογένειας έχει ζητήσει να πάρει το σκυλί. Είναι ιδιόκτητο το ζώο, ανήκει στη μητέρα και δεν μπορεί να δοθεί για υιοθεσία. Ο αδελφός της μητέρας σαφώς μπορεί να το πάρει αν του το δώσει η αδελφή του στην οποία ανήκει, αφού όμως του το επιτρέψει η Εισαγγελία», τόνισε κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου στο newsit.gr
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ροτβάιλερ δεν πρόκειται να θανατωθεί. Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο newsit.gr ο κτηνίατρος του Φιλοζωικού Κέντρου «το ζώο είναι ήσυχο και ακίνδυνο και δεν έχει εκδηλώσει καμιά επιθετικότητα ούτε απέναντι σε ανθρώπους ούτε απέναντι σε άλλα ζώα». Ως εκ τούτου, λέει ο ίδιος «δεν υπάρχει λόγος να του γίνει ευθανασία».
Πηγή: tanea.gr,newsit.gr

Χορηγούμενο
Back to top button