Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Καλαμάτας, μετά τον θάνατο του οπερατέρ Κώστα Θεοδωράκη, από σαϊτα την ημέρα του Πάσχα. Το Open TV στο απογευματινό δελτίο (1/5) αποκάλυψε την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο συμβάν και περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς φτάσαμε στην τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαίτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαίτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαίτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαίτες και πάνε προς τον κόσμο…Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαίτα σκοτώθηκε άνθρωπος». Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μέλη των μπουλουκιών που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο, δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν, ο 62χρονος μιλούσε σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου. Τα παιχνίδια που έπαιξε η ζωή στον άτυχο κάμεραμαν περιέγραψε στο ΟPEN TV και τον Δημήτρη Φρέσκο, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σαραντόπουλος. Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οπερατέρ που έχασε τη ζωή του στον σαϊτοπόλεμο, είχε «τραβήξει» με την κάμερα του ένα παιδί που είχε καεί από το ίδιο έθιμο!

Δείτε το βίντεο:

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Θεοδωρακάκη

Στο μεταξύ, στις 18:00 το απόγευμα έγινε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Κώστα Θεοδωρακάκη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας. Μάλιστα, στην κηδεία πήγε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο κ. Νίκας έσπευσε να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις, ενώ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την κατάργηση του εθίμου.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα