COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

‘Τρελάθηκε’ ο Μαγιορκίνης; Ενώ πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού, προαναγγέλλει κατάργηση του εμβολιαστικού πάσου και της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αμέσως μετά το Πάσχα! Δεν θα τον μαζέψει κάποιος; Ή μήπως οι αρμόδιοι υπουργοί συμφωνούν μαζί του και αδιαφορούν για την υγεία του Έλληνα και της Ελληνίδας;


Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης έχει επιλέξει να τοποθετεί πάνω από το ιατρικό και ακαδημαϊκό του καθήκον κάθε λογής σκοπιμότητες πολιτικής φύσεως. Δεν έχει διστάσει, λοιπόν, μέχρι τώρα να παρεμβαίνει κατά καιρούς και να προαναγγέλλει αποφάσεις και μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία ανακοινώνονται επίσημα μετά από λίγο καιρό.

Αυτή τη φορά, όμως, το τερμάτισε: Βγήκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και προανήγγειλε -την ίδια στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού εκτοξεύονται πάλι στα ύψη και ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ υψηλός- ότι πριν και μετά το Πάσχα θα καταργηθούν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, «για να επανέλθουμε στην κανονικότητα», όπως ο ίδιος είπε.

Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό ρεπορτάζ, που αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία υποκρύπτουν σαφώς και προεκλογικές σκοπιμότητες, έχει ως εξής:  Μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει σε (σχεδόν) πλήρη κανονικότητα, αφού παρά τις αυξήσεις σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία, στην Κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να «τελειώσουν» την πανδημία ενόψει καλοκαιρινής σαιζόν. Ξεκινώντας από τις ημέρες του Πάσχα.

Η κατάργηση του covid pass στα μαγαζιά αναμένεται να έρθει περίπου τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάτι που θα σημαίνει ότι όλος ο κόσμος, ασχέτως εμβολιαστικής κατάστασης, θα μπορεί να μπει στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και της εστίασης.

«Η χρήση ως πάσου για να μπούμε σε χώρους όπως είναι η εστίαση ή τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, η πιο μεγάλη πιθανότητα για να καταργηθεί είναι στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας», είπε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ως… μάννα εξ ουρανού περιμένουν αυτή την απόφαση οι άνθρωποι της εστίασης, οι οποίοι θεωρούν ότι η κατάργηση του εμβολιαστικού πάσου και των ελέγχων, θα τους βοηθήσει πολύ και θα δώσει «ανάσα» στα μαγαζιά τους.

Για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ο κ.Μαγιορκίνης σχολίασε: «Θα τη δούμε να φεύγει κι αυτή κάποια στιγμή μέχρι το καλοκαίρι. Λογικά πρώτα στους επαγγελματικούς χώρους. Τελευταία θα φύγει από τα ΜΜΜ και κάποιους άλλους χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ και θα παραμείνει σίγουρα σε νοσοκομεία, γηροκομεία».

Όσο για τα σχολεία, θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει την κατάργηση της μάσκας και εκεί, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να επισημαίνει: «Υπάρχει μια μέτρια πιθανότητα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις μάσκες μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα».

Όπως τονίζεται από ειδικούς και πολιτικούς, μάσκα και covid pass είναι τα δύο μέτρα που θα επανέλθουν πρώτα-πρώτα αν υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας.

Η αλήθεια που όλοι ξέρουν βέβαια, είναι πως από Οκτώβριο και μετά θα επανέλθουν, μόλις δηλαδή αναχωρήσουν οι τουρίστες…

Τέταρτη δόση στους ηλικιωμένους
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα ξεκαθαρίσει η εμβολιαστική στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση αναφορικά με την τέταρτη δόση στον πληθυσμό.

Προς το παρόν, φαίνεται προαποφασισμένη η χορήγησή της στους άνω των 65 ετών, αρχής γενομένης από τα μέσα Αυγούστου. Περίοδος όπου θα έχουμε και τον ετήσιο –πλέον- εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού…

«Η ετήσια δόση για τους άνω των 65 ετών το πιο πιθανό σενάριο είναι να αρχίσει να χορηγείται από τα μέσα Αυγούστου και μετά για να προλάβουμε να καλύψουμε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου αυτή την ευάλωτη ομάδα. Οπότε είναι πιθανό να δούμε την τέταρτη δόση εκείνο το χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Back to top button