ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρόφιμα: Ποια είναι αυτά που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο

Η σωστή αποθήκευση στα τρόφιμα δεν εξασφαλίζει μόνο τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της γεύσης, του χρώματος και των θρεπτικών συστατικών τους για περισσότερο χρόνο.

Αλληλεπίδραση φρούτων κατά την αποθήκευση

Γνωρίζατε ότι δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μήλα δίπλα στις μπανάνες; Τα μήλα εκπέμπουν αιθυλένιο, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση και το μαύρισμα των μπανανών.

Τα πιο συχνά λάθη στην αποθήκευση τροφίμων

Μερικά τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, καθώς το κρύο επηρεάζει αρνητικά τη γεύση, τη σύστασή τους και την αντοχή τους. Ας δούμε μερικά από αυτά τα τρόφιμα.

Χορηγούμενο

Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Φρούτα τροπικών κλιμάτων: Οι μπανάνες, ο ανανάς, το αβοκάντο, το μάνγκο, το πεπόνι και η παπάγια πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες ειδικά μαυρίζουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Ψωμί: Το ψωμί παραμένει πιο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροδιαπερατό δοχείο. Στο ψυγείο, η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα.

Χορηγούμενο

Καφές: Ο καφές απορροφά την υγρασία και τις ξένες οσμές στο ψυγείο. Για να διατηρηθεί η γεύση του, πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος με κλειστή τη συσκευασία.

Πατάτες: Οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μόνο αφού μαγειρευτούν, αλλιώς η γεύση τους μπορεί να αλλάξει.

Σκόρδο και κρεμμύδι: Αυτά τα τρόφιμα προτιμούν δροσερά, σκοτεινά και ξηρά μέρη. Στο ψυγείο, εκπέμπουν οσμές που επηρεάζουν τα άλλα τρόφιμα.

Μέλι: Το μέλι γίνεται πιο συμπυκνωμένο στο ψυγείο αλλά δεν διατηρείται καλύτερα. Περιέχει αρκετά σάκχαρα για να επιβιώσει εκτός ψυγείου.


Ελαιόλαδο: Η σύσταση του ελαιόλαδου αλλάζει στο ψυγείο, και οι μεγάλες θερμοκρασιακές αλλαγές μπορούν να βλάψουν την ποιότητά του. Η ιδανική αποθήκευση είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Καυτερές σάλτσες: Σάλτσες όπως το τσίλι και το ταμπάσκο διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς περιέχουν συντηρητικά συστατικά και πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το φως.

Ισχυρά αλκοολούχα ποτά: Σναπς και άλλα ισχυρά ποτά μπορούν να διατηρηθούν σχεδόν επ’ αόριστον εκτός ψυγείου.

Σοκολάτα: Η σοκολάτα αναπτύσσει τη γεύση της καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου και δεν χρειάζεται ψυγείο εκτός αν έχουμε καύσωνα.

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, χάνουν τη γεύση τους σε θερμοκρασίες κάτω από 15 βαθμούς Κελσίου.


Εσπεριδοειδή: Τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή δεν χρειάζονται ψυγείο λόγω της παχιάς φλούδας τους.

Λαχανικά: Ο μάραθος, τα καρότα, οι πιπεριές, τα αγγούρια και το σέλινο μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ημέρες ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου το καλοκαίρι.





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button