COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Τρομακτικές αποκαλύψεις: Πως μέσω του Σπίρτζη παρακολουθούσαν τον Τσίπρα και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Οι απίστευτες δυνατότητες του Predator και οι πραγματικοί στόχοι των υποκλοπών!


Τελικά ο Χρήστος Σπίρτζης έπεσε θύμα παρακολούθησης από το Predator. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε απλώς απόπειρα, αλλά ο ίδιος πάτησε το δεύτερο link με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του. Ετσι, εκείνοι που έστειλαν το link δεν παρακολουθούσαν μόνο τον ίδιο, αλλά και τους συνομιλητές του, καθώς και όλους όσους βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τον ίδιο.

Δηλαδή παρακολουθούσαν τον Αλέξη Τσίπρα, τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα οποία είτε μιλούσε, είτε ήταν στην ίδια συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.

Η παγίδευση του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη έγινε με το sms που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου 2021 από άγνωστο αποστολέα ο οποίος έγραφε: «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο». Μάλιστα το κακόβουλο λινκ είναι το ίδιο που στάλθηκε στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως περιέγραψε το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, στις 15 Νοεμβρίου 2021 «έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους».

Οι τρομακτικές δυνατότητες του Predator
Το κακόβουλο λογισμικό Predator δεν είναι ένα απλό πρόγραμμα παρακολούθησης, καθώς οι δυνατότητες που έχει είναι τρομακτικές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κοστίζει 8 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων το Predator αποκτά την πλήρη πρόσβαση στη συσκευή του στόχου, ενώ ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο παρακολουθούνται όχι μόνο οι συνομιλίες του κατόχου, αλλά και οι συζητήσεις που γίνονται στον ίδιο χώρο, ένα δωμάτιο ή αίθουσα συνεδριάσεων για παράδειγμα.

Το Predator καταγράφει επίσης γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται από γνωστές εφαρμογές όπως Messenger, Viber, Instagram, Twitter, WhatsApp, Telegram, Gmail, Signal.

«Η Ελλάδα στη μέση ενός τεράστιου πολιτικού σκανδάλου»

Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο φόντο των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη με το κακόβουλο λογισμικό Ρredator, στο μοτίβο των παρακολουθήσεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Έτσι, μετά τον ιστότοπο Euractiv και το πρακτορείο Reuters η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για το ζήτημα αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου πολιτικού σκανδάλου λόγω των αποκαλύψεων που αφορούν το κατασκοπευτικό λογισμικό, το οποίο είχε βρεθεί στο παρελθόν στο τηλέφωνο ενός διακεκριμένου ερευνητή δημοσιογράφου και του ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της χώρας».

Για την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη αναφέρει ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μέλος του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, «υπέστη υποκλοπή το 2021 με τη χρήση κακόβουλου συνδέσμου που μόλυνε επίσης το τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη»

Αναφέρεται επίσης στην παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέοντα ο οποίος «παραιτήθηκε εν μέσω ελέγχου των πρακτικών παρακολούθησης της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης ότι το τηλέφωνό του είχε υποκλαπεί από το Predator το 2021»

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε την παρακολούθηση, τονίζοντας ότι έγινε νόμιμα, αλλά δεν είπε αν χρησιμοποίησε το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, που δημιουργήθηκε από την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Intellexa και τη θυγατρική της CYTROX. Η τελευταία είναι εγγεγραμμένη στη Βόρεια Μακεδονία και λειτουργεί από την Ελλάδα».

Back to top button