COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρομοκρατία: Ποια είναι η 42χρονη που συνελήφθη; – Τι υποστήριξε στην απολογία της;

Είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες της τρομοκρατικής οργάνωσης, “Συσπείρωση Εκδίκησης”. Η 42χρονη Α.Χ. που διέμενε στο Ψυχικό και εργαζόταν σε εταιρεία σεκιούριτι, φαίνεται πως λάτρευε την ταχύτητα και έπαιξε τον ρόλο της “οδηγού” στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα.

Η ίδια, κατά την απολογία της στον Ανακριτή αρνήθηκε κάθε κατηγορία που την βαραίνει και είπε πως έκανε εξυπηρέτηση σε έναν φίλο και γείτονα, μην γνωρίζοντας τί θα έκανε το άτομο που πήρε μαζί της στο αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ισχυρισμοί που δεν έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα με αποτέλεσμα, τόσο η ίδια όσο και τα άλλα πέντε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης (σ.σ. οι υπόλοιποι 4 είναι ήδη σε σωφρονιστικά καταστήματα) να κριθεί προφυλακιστέα.

Σύμφωνα με το Star λοιπόν, η “οδηγός” των τρομοκρατών, επέμεινε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ούτε είχε καμία επαφή με κάποιον από τους τέσσερις έγκλειστους των φυλακών. Μάλιστα, τόνισε κατά την απολογία της πως όχι μόνο δεν είχε επαφές, αλλά δεν τους γνώριζε.

“Φίλος και γείτονας, μού ζήτησε να κάνω μία εξυπηρέτηση”

Αναφορικά με το αν ήταν η οδηγός των τρομοκρατών τουλάχιστον στην περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης των Πετραλώνων, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε: “Ο φίλος και γείτονας μου, μου ζήτησε να κάνω μια εξυπηρέτηση και να πάω με το αυτοκίνητο μου, έναν άνδρα κάπου. Δεν τον γνώριζα και δεν ήξερα το παραμικρό, για το τι θα έκανε. Δεν μου έδωσε κανείς χρήματα για να εξυπηρετήσω τον άνθρωπο, που δεν είχα ιδέα τι θα έκανε. Δεν γνώριζα και δε ρώτησα τι είχε σκοπό να κάνει εκεί. Βρέθηκα σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο”.

Σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τον γείτονα της και φίλο της, υποστήριξε ότι αφορούσαν προσωπικά ζητήματα που δεν σχετίζονται με τις κατηγορίες που την βαραίνουν.

Όπως η 42χρονη, έτσι και οι υπόλοιποι 5 συγκατηγορούμενοί της, μέλη της “Σύμπραξης Εκδίκησης” που κατηγορούνται για σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών, προφυλακίστηκαν. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είναι ήδη σε φυλακές.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που φέρονται να είναι υπόλογοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στους συλληφθέντες έχουν αποδοθεί από την Εισαγγελία έξι βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πέντε πλημμεληματικού βαθμού, που αφορούν δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε βάρος των 10 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κρατούμενοι φυλακών, ασκήθηκε ποινική δίωξη που κατά περίπτωση αφορά τα αδικήματα κακουργηματικού βαθμού της:

Διεύθυνσης , ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης
Τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας
Τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ΄εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα
Τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών
Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Επίσης η δίωξη αφορά και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας 36χρονος έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού, γνωστός αντιεξουσιαστής με ποινικό παρελθόν. Είχε καταδικαστεί το 2015 και 2016 για ληστείες. Στη συνέχεια είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους της άδειας που του χορηγήθηκε, συνελήφθη με όπλα στα χέρια του και ξαναμπήκε στη φυλακή.

Οι 4 στους 6 αρνούνται τις κατηγορίες

Κατά την απολογητική διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί, φαίνεται πως οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων αποδέχθηκε μία επιμέρους πράξη από όσες περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο σε βάρος του. Συγκεκριμένα φέρεται να αποδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, κατά την βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα και να μην αποδέχθηκε καμία άλλη πράξη.

Η γυναίκα κατηγορουμένη, όπως προαναφέραμε, αποδέχθηκε -όπως και ο σύντροφος της- ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητο της στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, ισχυριζόμενη πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Τήρησε το δικαίωμα της σιωπής ο ένας πυροτεχνουργός

Ο έκτος κατηγορούμενος , ένας από του πυροτεχνουργούς, φέρεται να μην απάντησε στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας, τηρώντας το δικαίωμα σιωπής. Σε δήλωση του ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Νίκος Αλευράς είπε ανάμεσα σε άλλα πως με αφορμή την συγκεκριμένη δικογραφία “αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αυτοτέλεια και φυσικά όχι, με την συνήθη αντίθετη διωκτική πρακτική των in rem διώξεων στα πλαίσια του διωκτικού μανδύα του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων , που καταλήγει στο νομικά παράδοξο αποτέλεσμα, του να απολογούνται το σύνολο των κατηγορουμένων ακόμα και για πράξεις με τις οποίες δεν σχετίζονται αυτουργικά”.

Σχεδίαζε μέσα από τη φυλακή τρομοκρατικές ενέργειες

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αντιτρομοκρατική, ο 36χρονος μαζί με ποινικούς φέρεται να σχεδίαζε μέσα από τη φυλακή τις τρομοκρατικές ενέργειες και στη συνέχεια να έδινε εντολές σε άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για την εκτέλεση αυτών των πράξεων.

Οι δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί στην ειδικότητα, είναι: Ο ένας κάτοικος Νέας Σμύρνης και ο άλλος Παλλήνης και αμφότεροι ήταν κανονικά στο σώμα. Ο ένας είχε μακρά αναρρωτική άδεια, ο άλλος είχε ζητήσει να παραιτηθεί, ωστόσο μέχρι και τη σύλληψή τους ήταν εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Back to top button