Ο κορωνοϊός έφερε μια νέα πραγματικότητα, ζοφερή, γεμάτη θάνατο, ανακοινώσεις για κρούσματα, ανθρώπινο πόνο και κυρίως φόβο.

Είναι όμως και μια πραγματικότητα για κάποιους «που τα έλεγαν χρόνια», για κάποιους που εδώ και δεκαετίες «προετοιμάζονταν» για τον «Αρμαγεδδώνα». Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφεται τον τελευταίο μήνα σημαντική αύξηση στις κινήσεις-πωλήσεις ή ακόμη και στις ενοικιάσεις καταφυγίων. Υπάρχουν μάλιστα και καθ’ όλα νόμιμες εταιρείες οι οποίες διαθέτουν στο πελατολόγιό τους καταλύματα ασφαλείας για την κρίση και το… τέλος του κόσμου.

Αχαρτογράφητη περιοχή

Οπως αναφέρει το Ethnos.gr, η συγκεκριμένη μάλιστα περιοχή μπορεί να αποχαρακτηρίστηκε πριν από 40 χρόνια, αλλά παραμένει αχαρτογράφητη και δεν υπάρχει ούτε στους χάρτες της Google. Στη συγκεκριμένη περιοχή η εταιρεία διαθέτει (ελάχιστα ακόμη, όπως μάθαμε από την ιστοσελίδα) καταφύγια, τα οποία δίνονται με το κλειδί στο χέρι σε τιμές που ξεκινούν από τα 35.000 δολάρια το άτομο… Πριν από την έξαρση του κοροναïού η εταιρεία παρείχε στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να πάρουν και χαμηλότοκο δάνειο από συνεργαζόμενη τράπεζα, προκειμένου να αγοράσουν «την εσχάτη ασφάλεια», κάτι το οποίο λόγω της παγκόσμιας κρίσης δεν είναι πλέον δυνατό. Η Vivos διαθέτει επίσης, κατά δήλωσή της, καταφύγιο και στην Ευρώπη. Η εταιρεία σημειώνει πως το συγκεκριμένο καταφύγιο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και μπορεί να προφυλάξει στα 23.000 τ.μ. του περισσότερες από 30 «τυχερές» και πλούσιες οικογένειες που θα σπεύσουν να κλείσουν θέση…

Το συγκεκριμένο καταφύγιο, το οποίο σύμφωνα με τη Vivos βρίσκεται στην «καρδιά» της Ευρώπης, τη Γερμανία, είναι σοβιετικό καταφύγιο από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Η Vivos έχει ανασκευάσει πλήρως όλους τους χώρους και δίνει τη δυνατότητα σε όσους διαθέτουν 2 εκατ. δολάρια να έχουν αποκλειστική πρόσβαση με την οικογένειά τους σε ένα διαμέρισμα 240 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένο για κάθε καταστροφή. Σε όσους δεν διαθέτουν ένα τέτοιο ποσό, τότε με 35.000 δολάρια το άτομο θα επιβιώσει κάνοντας μια υποχώρηση στην άνεση, καθώς θα κληθεί να μοιράζεται κάποιους κοινόχρηστους χώρους. Για όσους τα 35.000 δολάρια επίσης είναι πολλά, η Vivos έχει και εδώ τη λύση. Με συνδρομή 60 δολαρίων τον μήνα μπορεί ο καθένας να εξασφαλίσει ένα κρεβάτι και ένα πιάτο φαγητό στη σύγχρονη υπόγεια κιβωτό του Νώε…

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει, βέβαια, πως ακόμη και τα 60 δολάρια τον μήνα να διαθέτει κάποιος, δεν είναι βέβαιο πως θα επιλεγεί, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει online μια ευμεγέθη φόρμα με δεκάδες ερωτήσεις και να την αποστείλει στους υπευθύνους. Εάν η αίτηση εγκριθεί, θα λάβει και τους ανάλογους κωδικούς έτσι ώστε όταν η κατάσταση «ξεφύγει», να μπορέσει να έχει πρόσβαση στο έσχατο καταφύγιο. Σημειώνεται πως η εταιρεία στις δικές της υποδομές μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 804 εκλεκτούς και εύρωστους. Καταφύγια διαθέτει επίσης στη Λατινική Αμερική και στην Αυστραλία, χωρίς όμως να δίνει πληροφορίες και τιμές διάθεσης.

Καταψύκτες και πηγάδι
Η εταιρεία αναφέρει πως κάθε καταφύγιο δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν εντός του να επιβιώσουν για διάστημα ενός έτους. H Vivos παρέχει τρόφιμα, καθαριστικά, φάρμακα, τρεχούμενο νερό, καύσιμα για ρεύμα και καθαρισμό του αέρα με την παράδοση του καταφυγίου. Κάθε καταφύγιο είναι εξοπλισμένο με ειδικούς καταψύκτες, γεμάτους με όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση, ενώ κάθε καταφύγιο διαθέτει πρόσβαση σε πηγάδι με εγγυημένη ποσότητα πόσιμου νερού για την οποία η εταιρεία εγγυάται γραπτώς. Η Vivos μάλιστα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως σε περίπτωση αγοράς ή ενοικίου κάποιου από τα καταφύγιά της, οι τυχεροί πελάτες θα συμπληρώσουν αναλυτικό ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις προτιμήσεις τους αλλά και τις ανάγκες τους σε φάρμακα σε περίπτωση που έχουν κάποιο νόσημα (π.χ. διαβήτης, υπέρταση κ.λπ.). Σημειώνεται επίσης πως οι ενοικιαστές ή οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις ενεργειακές υποδομές του καταφυγίου τους κατά το δοκούν και μάλιστα χωρίς να ενημερώσουν για τις αλλαγές τη Vivos.

Και στην αυλή του σπιτιού σας
Η εταιρεία πέρα από τα καταφύγια που έχει στους δικούς της χώρους είναι έτοιμη να προσφέρει και πολύ συγκεκριμένες λύσεις σε όσους θέλουν τη δική τους αποκλειστική ιδιοκτησία, χωρίς να χρειάζεται να μοιραστούν το τέλος του κόσμου με τον καθένα… Με το αζημίωτο η Vivos έρχεται και εγκαθιστά ένα πλήρως λειτουργικό καταφύγιο στην αυλή του σπιτιού μας… Το συγκεκριμένο καταφύγιο βγαίνει μάλιστα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογα με τις ανέσεις και τα τετραγωνικά που θέλει κάποιος μέχρι το τέλος του κόσμου… Το κόστος για την απλή εγκατάσταση καταφυγίου 100 τ.μ. στην αυλή ενός σπιτιού ξεκινά από τα 90.000 δολάρια. Στην περίπτωση της custom κατασκευής η Vivos δεν μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου για περισσότερους από έξι μήνες, αλλά σε μια τέτοια κρίση «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει»…

Μετρά 600 πελάτες
Η Vivos για όσους μέχρι σήμερα πίστευαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να σταθεί επιχειρηματικά είναι μια εταιρεία που στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον, σύμφωνα με τον «Guardian», έχει περισσότερους από 600 μόνιμους πελάτες τα τελευταία πέντε χρόνια, οι οποίοι μάλιστα έχουν καταβάλει περισσότερα από 75 εκατ. δολάρια για να έχουν τη θέση τους στην επόμενη μέρα της καταστροφής εξασφαλισμένη. Η βρετανική εφημερίδα μάλιστα ισχυρίζεται πως όσα πουλά η Vivos είναι απόλυτα νόμιμα και ελεγμένα εξονυχιστικά από τους αρμόδιους αμερικανικούς φορείς υγείας. Στοιχεία για το πόσοι από την ευρωπαϊκή αγορά εσχάτως έχουν προχωρήσει σε μια επένδυση στο κοντινό μέλλον δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα