ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: «Εξευτελίστηκαν! Έχει υστερική συμπεριφορά και φαίνονται γελοίοι, που υποστηρίζουν την Ελλάδα»

«Υστερική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Εμανουέλ Μακρόν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία και της διένεξης για τα όρια των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι η Γαλλία και ο Γάλλος Πρόεδρος υποστηρίζουν πολιτικά το Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της εδρεύουσας στην Τρίπολη κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αφού προηγουμένως του προσέφερε στρατιωτική βοήθεια για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές. Το Παρίσι αρνείται τις εν λόγω κατηγορίες.

«Στη Λιβύη η Γαλλία υποστήριξε τον πραξικοπηματία Χαλίφα Χάφταρ κι έκανε μεγάλο λάθος. Τα πράγματα άλλαξαν, οι ισορροπίες μετατοπίστηκαν, ο Χάφταρ ηττήθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε υστερικός», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, υποστήριξε ακόμα πως η Τουρκία ανέκοψε τις ελπίδες της Γαλλίας ότι ο Χαλίφα Χάφταρ θα καταλάμβανε την πρωτεύουσα της Λιβύης, προσφέροντας στρατιωτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας.

«Με εκείνη την υστερία δεν ήξερε τι να κάνει. Ακριβώς έπειτα από αυτό, είπε πως τα πλοία μας είχαν παρενοχλήσει τα πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν μπόρεσε να το τεκμηριώσει και εξευτελίστηκε», συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, η Γαλλία είναι η χώρα που εξωθεί πιο πολύ την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε το Παρίσι να συνεργαστεί με την Άγκυρα για την επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας. «Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υστερική συμπεριφορά εκ μέρους της Γαλλίας, τους κάνει να φαίνονται γελοίοι. Είμαστε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button