COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Λαχταριστά παϊδάκια κοτόπουλου στον φούρνο

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε στη μέση τα παϊδάκια μαζί με τη μαρινάδα τους και γύρω τις πατάτες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40΄, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος σωθούν τα υγρά, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.
Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το φαγητό μέσα για περίπου 5΄, με μισάνοιχτη την πόρτα. Με τον τρόπο αυτό το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα και πράσινη σαλάτα.

Back to top button