ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τσιτσανόπιτα: Η «γυμνή» και λαχταριστή τυρόπιτα της Βόρειας Εύβοιας

Τσιτσανόπιτα: Μια πανεύκολη ζυμαρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, με αφράτη, ζουμερή ζύμη. «Τσιτσάνικος» στην ντοπιολαλιά πολλών περιοχών στη Βόρεια Εύβοια σημαίνει «γυμνός».

 

Υλικά
Κομμάτια: 16 – 18
500 γρ. φέτα, τριμμένη
500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
6-7 αυγά
200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
125 ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα

Χορηγούμενο

Διαδικασία
Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Χορηγούμενο



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button