COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα με 3 μόνο υλικά χωρίς φύλλο και ελάχιστες θερμίδες

Πεντανόστιμη, πανεύκολη, οικονομική και πολύ χορταστική

Η τυρόπιτα είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα μας πιάτα. Ωστόσο, καμιά φορά πριν επιλέξουμε να φάμε ένα κομμάτι σκεφτόμαστε τις θερμίδες.

Πως θα σας φαινόταν, αν μαθαίνατε ότι υπάρχει συνταγή για τυρόπιτα με ελάχιστες θερμίδες και μόνο τρία υλικά; Σαν παράδεισος; Γιατί για εμάς είναι σίγουρα.

Τα υλικά ήδη υπάρχουν στο ψυγείο επομένως πιάσε χαρτί και στυλό και ετοιμάσου να φτιάξεις την καλύτερη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Δείτε επίσης, μία συνταγή για πανεύκολη τυρόπιτα στην τοστιέρα μόνο με 3 υλικά.

Υλικά για την τυρόπιτα:

  • 80 γραμμάτια στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 180 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί (ή φέτα) με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής για την τυρόπιτα:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τυλίγουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς (όχι στον αέρα) μέχρι να ροδίσει.
  3. Μόλις έχει το επιθυμητό χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
  4. Κάποιοι χρησιμοποιούν και τοστιέρα για το ψήσιμο.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10 λεπτά

Μία μαμαδίστικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι που είναι έτοιμη σε 10 λεπτά. Είναι μία τέλεια επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι, ως συνοδευτικό, για το σχολείο αλλά και την δουλειά, αφού είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη, οικονομική και πολύ χορταστική. Δοκιμάστε την!

Υλικά για την τυρόπιτα:

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 240 γραμμάρια
  • Αυγα 2 φρέσκα
  • Φέτα 400 γραμμάρια
  • Ελαιολαδο 160 ml
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 1 κεσεδάκι
  • Αλατι 1 πρέζα
  • Πιπέρι 1 πρέζα
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι Κατά βούληση

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 μόνο υλικά

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι:

Αρχικά σε μία λεκάνη χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Θρυμματίζουμε στο μείγμα την φέτα με τα χέρια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σιγά σιγά βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα βγει σφιχτό προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό και ανακατεύουμε παράλληλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και λαδώνουμε ένα ταψί κουζίνας. Βάζουμε στο λαδωμένο ταψί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Back to top button