COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα αφράτη σαν “κέικ” με μηδέν κόπο




Η τυρόπιτα είναι είναι ένα από τα top πιάτα της ελληνικής κουζίνας και κάθε σπίτι έχει και από μια συνταγή. 

Η πλέον κλασική βερσιόν είναι βεβαίως με ελληνική φέτα που είναι ένα τυρί με ιδιαίτερες γευστικές εντάσεις αλλά και ταυτόχρονα με πολλές τοπικές παραλλαγές, ανάλογα με την τυροκόμιση και την εποχή. Δείτε πως θα φτιάξετε την απόλυτα αφράτη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς κόπο:

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 1 πακετο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 200γρ.φετα(τριμμένη)
  • 200γρ.ανθοτυρο(τριμμένο)
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτηρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγα
  • 1 ποτηρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηρι κρασιού γάλα
  • 1 ποτηρι κρασιού σόδα(αναψυκτικό)
Τυρόπιτα αφράτη σαν “κέικ” με μηδέν κόπο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, ανθότυρο, πιπεριές, σιμιγδάλι και μπέικιν. Παίρνουμε ένα – ένα τα φύλλα ρίχνουμε λίγο από το μίγμα με τη φέτα και μαζεύουμε το φύλλο σαν βεντάλια, τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα χωρίς να το πιέζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

Τυρόπιτα αφράτη σαν “κέικ” με μηδέν κόπο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, λάδι και σόδα και περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω από τα φύλλα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 1ωρα.

Διαβάστε επίσης:

Χορηγούμενο

Μαμαδίστικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε λίγα λεπτά



Back to top button