Η τυρόπιτα είναι πάντα μια τέλεια λύση για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η «γυμνή» της έκδοση με 6 υλικά στο τσακ μπαμ θα σε κάνει να τη λατρέψεις και να γλείφεις τα δάχτυλά σου…
Η παραδοσιακή τυρόπιτα είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή μας από μόνη της, αφού όλοι μας μεγαλώσαμε τρώγοντας λαχταριστές τυρόπιτες τόσο στο σπίτι ή στο χωριό όσο και από παραδοσιακούς φούρνους της γειτονιάς μας.
Τυρόπιτα: Φτιάξτε τη «γυμνή» έκδοση με 6 υλικά στο τσακ μπαμ! – Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου
Το λαχταριστό αυτό σνακ είναι ό,τι καλύτερο για να κολατσίσεις στο γραφείο ή και για μεσημεριανό. Είναι αφράτη, πεντανόστιμη και λιώνει στο στόμα.
Συνταγές και παραλλαγές υπάρχουν πολλές εμείς όμως βρήκαμε μια απίθανη συνταγή που μας ξετρέλανε.
Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο του Δημήτρη Μακρυνιώτη, την οποία ο ίδιος αποκαλεί χαρακτηριστικά «γυμνή», γίνεται γρήγορα και εύκολα ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες που γίνονται με σφολιάτα και χωριάτικο φύλλο.
Τυρόπιτα: Φτιάξτε τη «γυμνή» έκδοση με 6 υλικά στο τσακ μπαμ! – Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου
Δείτε τη συνταγή για τη γυμνή τυρόπιτα με 6 υλικά:
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
500 γρ. φέτα
500 γρ. ανθότυρο
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Τυρόπιτα: Φτιάξτε τη «γυμνή» έκδοση με 6 υλικά στο τσακ μπαμ! – Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβουμε τα τυριά μας.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το βούτυρο, που πριν έχουμε λιώσει και το γάλα και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα