Αυτή η νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε την και απολαύστε την αυθεντική γεύση της ελληνικής κουζίνας.
Τυρόπιτα πειρασμός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Με μπόλικη γέμιση που «λιώνει» στο στόμα
Υλικά
Για τα φύλλα
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ή 6 σπιτικά χωριάτικα φύλλα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
3 ½ φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
6 αυγά (ή 4 αν προτιμάτε)
600 γρ. φέτα βαρελίσια σκληρή
Τυρόπιτα πειρασμός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Με μπόλικη γέμιση που «λιώνει» στο στόμα
Εκτέλεση
Προετοιμασία Ταψιού και Φούρνου:
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, διαμέτρου 40 ή 42 εκατοστών.
Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Προετοιμασία Γέμισης:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Θρυμματίζουμε τα τυριά.
Τυρόπιτα πειρασμός από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Με μπόλικη γέμιση που «λιώνει» στο στόμα
Στρώσιμο Φύλλων και Γέμιση:
Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο και στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί.
Ραντίζουμε με περίπου 3/4 φλιτζανιού από το μίγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, ραντίζουμε με 3/4 φλιτζανιού μίγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία για το 4ο και το 5ο φύλλο.
Ραντίζουμε με το υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Κάλυψη και Ψήσιμο:
Γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο.
Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά πάνω και κάτω.
Απολαύστε αυτή τη λαχταριστή τυρόπιτα ζεστή και δείτε πώς θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα