ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα: Η πιο γρήγορη και οικονομική συνταγή με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

Advertisement

Η τυρόπιτα με απλά και οικονομικά υλικά που θα σας αποζημιώσει με την γεύση της. 

Πως θα φτιάξετε τη τυρόπιτα:

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεσαία αυγά
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 500 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
  • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.

Τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα – Το μυστικό είναι στο φύλλο

Για να συνοδεύσετε ακόμη καλύτερα το γεύμα σας, σας προτείνουμε για το τέλος αυτά τα ξεχωριστά κουλουράκια.

Υλικά

2 χωριάτικα φύλλα για πίτα – το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες

Advertisement

70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)

2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά

Advertisement

1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

Εκτέλεση

Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.

Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρωτας με τη πρώτη.. μπουκιά! Η πιο νόστιμη τυρόπιτα που ξεχειλίζει από τυριά έτοιμη σε 10 λεπτά


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button