ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας: Τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συνέχεια


Η παραδοσιακή τυρόπιτα της γιαγιάς θέλει αρκετό χρόνο προετοιμασίας, γι’ αυτό και οι περισσότεροι δεν επιλέγουν συχνά να μπουν στην διαδικασία να την φτιάξουν.

 

Χορηγούμενο

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας: Τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συνέχεια

Ωστόσο, τι θα έλεγες αν ήξερες ότι υπάρχει μία συνταγή για τυρόπιτα τόσο εύκολη που θα μπορείς να την φτιάξεις κάθε φορά που θα έχεις την επιθυμία για… πεντανόστιμη τυρόπιτα;

Χορηγούμενο

Παρακάτω θα βρεις την συνταγή για μία πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις σουφλέ πατάτας στο φούρνο με 3 τυριά και σύγκλινο.

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας: Τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συνέχεια

Υλικά
400 γρ. φέτα (εγώ προτιμώ τις πιο πικάντικες, όπως Ηπείρου ή Δωδώνης)
2 αυγά
2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. ξηρή μαγιά
1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε και περισσότερο)
αλάτι και πιπέρι

 

Χορηγούμενο

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας: Τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συνέχεια

Εκτέλεση
Στο μπολάκι με το γάλα ρίχνουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά: τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, τη φέτα, την οποία τη σπάμε σε κομματάκια με τα χέρια μας, τον δυόσμο και τέλος τη διαλυμένη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Σκεπάζουμε τη μπασίνα με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην ησυχίας της για 15 λεπτά, όσο χρειάζεται για κάνει η μαγιά τα μαγικά της.
Προθερμάνουμε το φούρνο, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ και ψήνουμε την τυρόπιτά μας στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε 10 λεπτά πριν την βγάλετε από το φούρνο να την πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί της προτίμησης σας.


Χορηγούμενο




Back to top button