ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τυρόπιτα της πεθεράς σαν αφρός: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με το γάλα και το αυγό



Η τυρόπιτα της πεθεράς σαν αφρός:Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δε μοιράστηκε μόνο την πεντανόστιμη συνταγή της πεθεράς της για τυρόπιτα, αλλά και το κόλπο της με το γάλα και το αυγό για αφράτο αποτέλεσμα. 

 

Χορηγούμενο

Η τυρόπιτα της πεθεράς σαν αφρός: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με το γάλα και το αυγό

 

Χορηγούμενο

Υλικά
1 πακέτο (6 φύλλα) χωριάτικο φύλλο κιχί με καλαμποκάλευρο
6 αβγά (προαιρετικά 4)
3-1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι (λίγο)
πιπέρι
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
600 γρ. φέτα βαρελίσια σκληρή
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Η τυρόπιτα της πεθεράς σαν αφρός: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με το γάλα και το αυγό

Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε 42 εκ. ταψί ρηχό για πίτα.

Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.

Χορηγούμενο

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε αλάτι (λίγο) και πιπέρι

Η τυρόπιτα της πεθεράς σαν αφρός: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με το γάλα και το αυγό

Θρυμματίζουμε τα τυριά.

Χορηγούμενο

Ανοίγουμε το φύλλο, στρώνουμε 2 φύλλα κάτω, ραντίζουμε με περίπου 3/4 φλ. μείγμα γάλα – αβγό και πασπαλίζουμε τυρί στην επιφάνεια. Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, ραντίζουμε με 3/4 φλ. μείγμα και πασπαλίζουμε τυριά.

Καλύπτουμε με το 4ο και 5ο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ραντίζουμε δηλαδή με γάλα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί ενδιάμεσα.

Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο.


Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα αβγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′ μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Για μεγαλύτερη απόλαυση και περισσότερο τραγανή πίτα τα τελευταία 20′ γυρνάμε στην κάτω αντίσταση μόνο.


Ποτέ μην ψήνετε τις πίτες σε πυρίμαχα σκεύη και πάντα να προτιμάτε αυθεντική σκληρή φέτα, ποτέ μαλακή με υγρασία.





Back to top button