COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τυρόπιτα της πρωτάρας: Λαχταριστή με λίγα υλικά, έτοιμη στο πι και φι




Η τυρόπιτα δεν συνηθιζόταν πιο παλιά μιας και το τυρί ήταν ένα προϊόν αρκετά ακριβό και δυσεύρετο για να σπαταληθεί μέσα σε μία πίτα. Από την δεκαετία του 1970 και με την εντονότερη βιομηχανοποίηση της παραγωγής τυριού, οι πίτες απέκτησαν πιο πλούσια γέμιση.

 

Χορηγούμενο

Η τυρόπιτα της πρωτάρας: Λαχταριστή με λίγα υλικά, έτοιμη στο πι και φι

 

Υλικά:

Χορηγούμενο

– 500 γρ. φύλλο κρούστας
– 400 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
– 200 ml. γάλα
– 200 ml. γιαούρτι
– 150 ml. ελαιόλαδο
– 3 αυγά
– 1 φλιτζάνι αλεύρι (200 ml φλιτζάνι)
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– 1 μπέικιν πάουντερ

 

Η τυρόπιτα της πρωτάρας: Λαχταριστή με λίγα υλικά, έτοιμη στο πι και φι

 

Χορηγούμενο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά.Τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά ώστε να αποφύγετε να σβολιάσουν.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας με λίγο λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. Σ ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το τυρί μας.
Στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο ρίχνουμε λίγο από το υγρό μείγμα μας και το αλείφουμε.

Η τυρόπιτα της πρωτάρας: Λαχταριστή με λίγα υλικά, έτοιμη στο πι και φι

Χορηγούμενο

 

Βάζουμε από πάνω άλλο φύλλο το αλείφουμε και αυτό.

Στο τρίτο φύλλο βάζουμε λίγο από τα τυριά μας.

Τυλίγουμε και τα τρία φύλλα μαζί σε ρολό.


Η τυρόπιτα της πρωτάρας: Λαχταριστή με λίγα υλικά, έτοιμη στο πι και φι

 

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, δύο φύλλα αλειμμένα με το μείγμα μας το τρίτο με τη φέτα και μετά ρολό.
Τελειώνουμε έτσι με αυτό τον τρόπο τα υλικά μας.
Φτιάχνουμε 4 μπαστούνια. Τα αλείφουμε με το μείγμα μας και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.


 

Ετοιμηηηηηηηηηη




Back to top button