ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα της τεμπέλας με γιαούρτι έτοιμη σε 10 λεπτά

Advertisement

Η τυρόπιτα στην πιο εύκολη εκδοχή της, αφού με αυτή τη συνταγή η αγαπημένη σας πίτα θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, χωρίς φύλλο με γιαούρτι και φέτα θα σας ξετρελάνει και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

ΥΛΙΚΑ:
200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
400γρ. φέτα
200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
2 αυγά, χτυπημένα
1/2 κούπα γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.

Advertisement

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (αβγοδάρτη).
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά. Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′
ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

Tips:

1. Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα.
2. Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή).

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολη τυρόπιτα στην τοστιέρα μόνο με 3 υλικά

 

Advertisement

 


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button