Το Steam είναι ο νούμερο ένα προμηθευτής ψηφιακών παιχνιδιών για PC, οπότε η υποστήριξη των Linux είναι απαραίτητη, που όμως θα πάψει να ισχύει με την κυκλοφορία του Ubuntu 19.10, η οποία θα σημάνει και το τέλος της επίσημης υποστήριξης για τα Ubuntu.

Σύμφωνα με ένα tweet του Pierre-Loup Griffais, developer στην Valve τα παραπάνω νέα έρχονται από το Engadged.

Ο λόγος του τέλους της υποστήριξης, είναι η απόφαση της Canonical να σταματήσει τα updates για 32-bit εφαρμογές στο λειτουργικό της. Αρχικά είχε αναφερθεί πως σταματά η υποστήριξη εφαρμογών 32-bit στα Ubuntu, αλλά η Canonical ξεκαθάρισε πως παρατά τα updates, όχι την υποστήριξη και πως τα πακέτα i386 απλά θα σταματήσουν να λαμβάνουν updates.

Σύμφωνα με το Tweet του Griffais, η Valve θα προσπαθήσει να μειώσει τα “συντρίμμια” όταν σταματήσει η υποστήριξη, αλλά οι χρήστες Ubuntu ίσως καταλήξουν με παιχνίδια του Steam που δεν θα λειτουργούν σωστά. Ωστόσο υπάρχει η επιλογή αλλαγής σε κάποια εναλλακτική διανομή Linux, η οποία θα συνεχίζει να υποστηρίζει 32-bit updates, είτε για gaming ή ως ολοκληρωτική αλλαγή από τα Ubuntu. Μπορεί αυτό να ακούγεται εκνευριστικό, αλλά το καλό είναι πως δεν υπάρχει κάποιο κόστος.
H Canonical έπειτα από το feedback του κοινού δήλωσε το εξής:

“Χάρη στην τεράστια ανατροφοδότηση αυτό το Σαββατοκύριακο από τους gamers, το Ubuntu Studio και την κοινότητα WINE, θα αλλάξουμε το σχέδιό μας και θα δημιουργήσουμε επιλεγμένα πακέτα i386, 32-bit για το Ubuntu 19.10 και την έκδοση 20.04 LTS.”


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα