ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βασίλισσα Σοφία: Ποιος είναι ο λόγος που δεν πήγε στην τελετή ορκωμοσίας της εγγονής της;

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας έχει ζήσει πολλές ιστορικές στιγμές στη ζωή της αλλά έχασε μια πολύ σημαντική που αφορά την αγαπημένη εγγονή της.

Η 31η Οκτωβρίου ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας καθώς η πριγκίπισσα Λεονόρ ενηλικιώθηκε και ορκίστηκε στο Σύνταγμα της χώρας.
” href=”https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/3d/3d6c620fcd78442b948f9f3b06d29a7e.jpg?v=1&maxwidth=2000&”>Βασίλισσα Σοφία: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε στην τελετή  ορκωμοσίας της εγγονής της

Η τελετή ήταν μεγαλοπρεπής και στο πλευρό της βρέθηκαν οι γονείς της και η αδελφή της.

princess leonor

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες ηχηρές απουσίες όπως αυτή της γιαγιάς της, επίτιμης βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Η 84χρονη δεν ήταν παρούσα στην ιστορική αυτή στιγμή και ο λόγος είναι ο σύζυγός της.

letizia leonor

Η γιαγιά της πριγκίπισσας δεν καμάρωσε την εγγονή της κατά την επίσημη ανάληψη των μελλοντικών της καθηκόντων, και φταίει ο Χουάν Κάρλος.

Ο αυτοεξόριστος βασιλιάς της Ισπανίας ζει στο Ντουμπάϊ και κάνει πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις στη χώρα του. Ο λόγος είναι σκάνδαλα που τον βαραίνουν με κατάχρηση εξουσίας και δέσμεση χρημάτων, αλλά και την παράνομη ερωμένη του.

Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας

Ως εκ τούτου, το παλάτι δεν θέλει καμία σύνδεση του Φελίπε και της Λεονόρ με τον Χουάν Κάρλος και τα σκάνδαλα οπότε δεν ήταν καλεσμένος στο Κογκρέσο ή στο Παλάτι την ημέρα των γενεθλίων της Λεονόρ.

Σύμφωνα με πηγές από το παλάτι Ζαρζουέλα που επικαλέστηκε η ισπανική εφημερίδα El Pais, η βασίλισσα Σοφία δε θα συνοδεύσει τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίσια στην ιστορική αυτή περίσταση της ορκωμοσίας της 18χρονης πριγκίπισσας Λεονόρ, “για να μην γίνουν διακρίσεις με τον σύζυγό της, Χουάν Κάρλος”.

Χουάν Κάρλος Σοφία

Λόγω αυτής της απουσίας, αποφασίστηκε να μην εμφανιστεί δημοσίως ούτε η σύζυγός του, βασίλισσα Σοφία.

Παρόλο που η 84χρονη είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεν ήταν παρούσα σε αυτή την ιστορική στιγμή για την οικογένεια και για τη χώρα.

βασιλισσα σοφια

Ωστόσο, ήταν παρούσα στην κλειστή γιορτή που έγινε για τον εορτασμό των γενεθλίων της εγγονής της, όπου ίσως να είναι καλεσμένος και ο Χουάν Κάρλος.

βασιλισσα σοφια

Back to top button