Σε «Βελούδινο ανταγωνισμό» μεταξύ των κκ. Γιάννη Μώραλη και Βασίλη Κορκίδη θα εξελειχθούν οι προσεχείς δημοτικές εκλογές στον Πειραιά.

Και ναι μεν, ο μεγαλομέτοχος της «ΠΑΕ Ολυμπιακός» Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε προχθές ότι θα στηρίξει τη δημοτική παράταξη του σημερινού Δημάρχου Γιαννη Μώραλη, αλλά από την άλλη πλευρά όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει το πολεμικό κλίμα, που υπήρξε στο παρελθόν με το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει η επίσημη ΝΔ.

Εξηγουμεθα: Το europost.grαποκάλυψε πρώτο ότι εδώ και 14 μέρες έχει υπάρξει συναντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον προεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε ότι ο κ. Κορκίδης θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, με τη στήριξη της ΝΔ.

Το europost.grαποκαλύπτει ότι πριν την τελική αυτή συνάντηση, ό κ. Κορκίδης είχε κάνει σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων με τους πιο σημαντικούς παράγοντες του Πειραιώς. Με πρώτο τον μεγαλομέτοχο της «ΠΑΕ Ολυμπιακός» κ. Β. Μαρινάκη.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο κ. Κορκίδης ανακοίνωσε τη προθεση του για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά. Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης δεν εναντιώθηκε, αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εγκαταλείψει το ψηφοδέλτιο του κ Γιάννη Μώραλη. Προσθέτοντας ότι θα στηρίξει και πάλι τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου.

Και από τις δύο πλευρές, όμως, συμφωνήθηκε ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ψηφοδελτίων να είναι «βελούδινος!». Δηλαδή να μην υπάρξει το πολεμικό κλίμα που υπήρξε στο παρελθόν με το ψηφοδέλτιο του παλαιου Δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου.

Άλλωστε, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, εύκολα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι οι δύο δημοτικοί συνδυασμοί θα συνεργαστούν μετά τις εκλογές στο Δήμο Πειραιά, όποιος και να εκλεγεί Δήμαρχος


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα