COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βίντεο – σοκ: Χούλιγκανς μεταφέρουν πολεμοφόδια με «κονβόι» από το «Καραϊσκάκης» στον Ρέντη!

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τους χούλιγκαν που, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετέφεραν πολεμοφόδια από το Νέο Φάληρο στον Ρέντη. Εκεί όπου σκότωσαν με ευθεία βολή φωτοβολίδας τον αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη.

Μάλιστα, οι χούλιγκανς παρέλαβαν τα πολεμοφόδια – κροτίδες, φωτοβολίδες κ.ά – έξω από τη θύρα VIP του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» και τα πήγαν έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όπου στήθηκε στο σκηνικό μάχης.

«Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ 35-40 περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 10-15 περίπου μοτοσυκλέτες και 4 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης”», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ.

«Αφού τοποθέτησαν τα “πολεμοφόδια” εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι “προστατεύοντας” – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το “Μελίνα Μερκούρη”», σημειώνεται στο διαβιβαστικό που περιγράφει τις κινήσεις των χούλιγκανς.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά, από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται πλήρως πώς οι χούλιγκαν μετέφεραν τα πολεμοφόδια από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη:

«Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δέχθηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο, απέναντι από την θύρα 5 του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης”, ένα φλασάκι με βίντεο, από τα επεισόδια στου Ρέντη στο “Μέλινα Μερκούρη”, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Αστυνομικός που μετέβη στο σημείο, εντόπισε το στικάκι, το οποίο απεστάλη στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξάγει τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και στη συνέχεια για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της συσκευής.

Το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων εντόπισε δεκαπέντε (15) αρχεία βίντεο, στα οποία εμφανίζεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν εξέλθουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών δύο (2) ατόμων, εξέρχονται προκειμένου να επιτεθούν στους Αστυνομικούς. Το βιντεοληπτικό υλικό αναλύθηκε σε τρεις (3) Εκθέσεις Ανάλυσης Βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με λοιπά στοιχεία προανάκρισης, όπου προέκυψε ότι:

Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ τριάντα-πέντε με σαράντα (35-40) περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δέκα με δεκαπέντε (10-15) περίπου μοτοσυκλέτες και τέσσερα (4) αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης”. Αφού τοποθέτησαν τα “πολεμοφόδια” εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι “προστατεύοντας” – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το “Μελίνα Μερκούρη”.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ. Καμινίων-Νέου Φαλήρου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι οι κάμερες του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης” δεν καταγράφουν όταν δεν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου διαγράφονται μετά το πέρας δύο ημερών. Ως εκ τούτου, και επειδή είχαν παρέλθει δύο ημέρες, από την ημέρα που έγινε γνωστό από την διενεργηθείσα προανάκριση, το αρχικό σημείο συνάντησης των δραστών, δεν κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το ανωτέρω γήπεδο».

Σε 5 ανακριτές η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση

Σε πέντε ανακριτές χρεώθηκε η ογκωδέστατη δικογραφία, για την οπαδική – εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη.

Βασικός ανακριτής της υπόθεσης ορίστηκε ο 9ος τακτικός ανακριτής, κ. Παναγιώτης Τζιούφας, και επίκουρες ανακρίτριες, η 22η Αρετή Δημητρακοπούλου και η 17η Αγγελική Λιάκουρη.

Παράλληλα, θα ασχοληθεί ο 4ος ανακριτής ναρκωτικών, με τμήμα της δικογραφίας, που αφορά στους κατηγορούμενους, οι οποίοι κατείχαν ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον, θα ασχοληθεί με τους τρεις ανήλικους κατηγορούμενους η ανακρίτρια ανηλίκων.

Ο μακρύς κατάλογος με τα 28 αδικήματα των χούλιγκαν

Η μεγαλύτερη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί ποτέ, αφορά στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Σέβη, ο οποίος μελέτησε τη δικογραφία των 5.000 σελίδων, που συνέταξε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Εικοσιοκτώ αδικήματα αποδίδονται στους 160 εμπλεκόμενους, οι 67 εκ των οποίων συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, παραπέμπονται, για να απολογηθούν στην ανάκριση, ενώ προς το παρόν κρατούνται.

Όλες οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 160 εμπλεκόμενους, περιβάλλονται από τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για την αθλητική βία, που επισύρει βαρύτερες ποινές, για τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη δικογραφία, αρχηγικός ρόλος αποδίδεται σε οκτώ από τους εμπλεκόμενους, εκ οποίων ορισμένοι είναι μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να προσαχθούν στον ανακριτή.

Η πράξη της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποδόθηκε από τον εισαγγελέα σε 8 συγκεκριμένα πρόσωπα, που φέρονται ως καθοδηγητές της εγκληματικής οπαδικής δράσης.

Αντίθετα, άλλες σοβαρότατες πράξεις, όπως η ανθρωποκτονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, παρά το ότι έχει ήδη αποδοθεί εξαρχής στον 18χρονο χούλιγκαν, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι έριξε μία από τις φωτοβολίδες και έχει προφυλακιστεί για την πράξη του, παράλληλα αποδίδεται και σε άλλους εκ των κατηγορουμένων, χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιους, καθώς αυτόν τον προσδιορισμό, θα τον επιχειρήσει η ανάκριση.

Κατά παντός υπευθύνου είναι η ποινική δίωξη και για άλλα σοβαρά κακουργήματα, όπως ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, έκρηξη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο και άλλα αδικήματα.Σε αυτές τις πράξεις, η συμμετοχή κάθε κατηγορούμενου θα προσδιοριστεί από τους τρεις ανακριτές, που θα ασχοληθούν με την υπόθεση.

Δεκατέσσερις εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται με πράξεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά για επτά από αυτούς η δικογραφία, για λόγους οικονομίας της ανάκρισης, χωρίστηκε και θα ανατεθεί σε ανακριτή ναρκωτικών.

Μεταξύ των 67 συλληφθέντων είναι και ένας ανήλικος, ο οποίος θα απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων, ενώ δύο ακόμη ανήλικοι των εμπλεκομένων, που δεν έχουν συλληφθεί.

Συνελήφθη, επίσης, και ο πατέρας ενός εκ των εμπλεκομένων, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτοβολίδα.

Αναλυτικά. η ποινική δίωξη, που ασκήθηκε αφορά στα παρακάτω αδικήματα:

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Ανθρωποκτονία στη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία
Συνέργεια στην ανθρωποκτονία
Έκρηξη, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Ηθική αυτουργία στην έκρηξη
Συνέργεια στην έκρηξη
Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον εφοδιασμό οργανώσεων, με αφορμή αθλητική εκδήλωση
Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών
Κατοχή εκρηκτικών υλών
Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για ζωή, με αφορμή αθλητική εκδήλωση
Εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης, στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης. Η πράξη αφορά τα καταστήματα γύρω από το Στάδιο Καραϊσκάκη
Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, στο πλαίσιο αθλητικής εκδήλωσης, που ανάγεται στην αντιπαλότητα των ομάδων
Βία διακεκριμένη κατά υπαλλήλων, που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο
Εμπρησμός από τον οποίον μπορεί προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα, πριν από την έναρξη του αγώνα
Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Βιαιοπραγία κατά άλλου, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Κατοχή αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη
Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων κ.λπ.
Κατοχή και χρησιμοποίηση αντικειμένων
Κλοπή κατά συναυτουργία
Παράνομη οπλοκατοχή
Οπλοφορία
Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.
Παράνομη κατοχή κροτίδων
Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών

Back to top button