COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Βιτριόλι στην Ιωάννα: Ποιοί μιλούν για ‘σχέσεις με παντρεμένο’, για να πλήξουν ηθικά την ωραία και αξιοπρεπή κοπέλα;


Η επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, μια πανέμορφη και αξιοπρεπή κοπέλα, που το μόνο κακό που έκανε ήταν να επιδεικνύει την ομορφιά της, το καλό της γούστο και τα ωραία ταξίδια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης. Πόσω μάλλον, που ο απώτερος στόχος αυτής της επίθεσης δεν ήταν να σκοτώσει κάποιος την Ιωάννα, αλλά να την οδηγήσει σε μια μαρτυρική ζωή από δω και πέρα, όπου δύσκολα θα τολμάει να κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη, μια και ένα μεγάλο μέρος της ομορφιάς της θα έχει καταστραφεί.

Η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη μερίδα της κοινής γνώμης ταυτίζεται συναισθηματικά με την κοπέλα και αποδοκιμάζει την εγκληματική πράξη, που έγινε σε βάρος της.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει -και είναι απολύτως ορατή- και η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού!

Ξαφνικά το διαδίκτυο έχει γεμίσει από ορισμένα χυδαία σχόλια και δήθεν ‘πληροφορίες’ και ‘ρεπορτάζ’ για την προσωπικότητα της Ιωάννας, που έχουν ως στόχο να σκοτώσουν ηθικά την κοπέλα και να αποδείξουν ότι δήθεν ‘πήγαινε γυρεύοντας’, αφού είχε ‘μπλεξίματα με παντρεμένους’!

Στις παραγράφους που ακολουθούν, μπορείτε να διαβάσετε ορισμένα από αυτά τα χυδαία σχόλια τα οποία αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, για να καταδείξουμε ότι τελικά είναι αρκετά διαδεδομένο το σύμπτωμα της κοινωνικής νοσηρότητας σε μια μερίδα της κοινής γνώμης, η οποία όχι μόνο δεν διδάχθηκε τίποτα από τα όσα τραβήξαμε και τραβάμε στην Ελλάδα τα τελευταία 11 χρόνια, αλλά σε επίπεδο ηθικών αντιλήψεων απέκτησε πιό άθλιες και μισάνθρωπες νοοτροπίες.

Έφτιαξαν, λοιπόν, με το περίσσευμα κακίας που έχουν και χυδαιότητας που έχουν, την εύκολη και αηδιαστική ‘δικαιολογητική βάση’ για την εγκληματική επίθεση με βιτριόλι της Ιωάννας, αναρωτώμενοι, κατ’ αρχήν, ‘πως είναι δυνατόν η Ιωάννα με έναν μικρό μισθό να κάνει αυτό το ντύσιμο, αυτή τη ζωή και να ταξιδεύει στα καλύτερα και ακριβότερα μέρη του κόσμου;’

Για να δώσουν μόνοι τους, στη συνέχεια, την ‘απάντηση’: ‘Πρέπει να τα είχε με παντρεμένους και να είχε διαλύσει πολλά σπίτια, οπότε κάποια απελπισμένη γυναίκα την εκδικήθηκε!’

Χίλιες φορές ντροπή! Απορούμε και διαμαρτυρόμαστε, γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα παρέμβαση εισαγγελέα;
Δεν πρέπει κάποιος να προστατέψει αυτή την φτωχή και ανυπεράσπιστη κοπέλα, που βρίσκεται εξουθενωμένη και βαριά τραυματισμένη, κάθε μέρα σε ένα χειρουργικό κρεβάτι;

Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι, ως Ελληνική κοινωνία, που έχουμε στους κόλπους μας ανθρώπους, οι οποίοι εκφράζουν στο διαδίκτυο τέτοιου είδους απάνθρωπες απόψεις!

Οι φωτογραφίες που ανακυκλώνονται από τα social του θύματος, την δείχνουν σε ταξίδια, στην παραλία και νυχτερινές εξόδους, ασυγχώρητα πράγματα για τους αδέκαστους εισαγγελείς που αποφαίνονται εν ολίγοις ότι αφού πήγαινε ανέμελη στο Ντουμπάι και στα μπουζούκια, τα ήθελε και τα έπαθε. Δημοσιεύονται δυο δυσάρεστα περιστατικά με σχέσεις της και ορισμένοι σπεύδουν να δικάσουν ότι πήγαινε γυρεύοντας. Κάποιοι που βρίσκονται λίγο πιο κοντά στον πάτο του βούρκου, γράφουν στο fb θεωρίες περί “χαλασμένων σπιτιών” (που ούτως ή άλλως δεν δικαιολογούν απολύτως τίποτα στον πολιτισμένο κόσμο), τη βρίζουν και επιχαίρουν απάνθρωπα για το βασανιστήριό της, διασύροντάς την – τη στιγμή που παλεύει στα χειρουργεία.

Μακάρι να βρεθεί γρήγορα ο δράστης αυτής της φρικτής επίθεσης, επειδή δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα και αξίζει να τιμωρηθεί. Όχι επειδή έχουμε την περιέργεια να μάθουμε το φινάλε μιας ιστορίας, που ορισμένοι αντιμετωπίζουν σαν επεισόδιο κακογραμμένου σίριαλ αλλά είναι ο πραγματικός εφιάλτης που ζει μια νέα γυναίκα στην πραγματικότητα. Αξίζει περισσότερο σεβασμό από αυτό που της δείχνουμε.

Back to top button