ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βοιωτία: Βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του 17χρονου Ρομά, που σκοτώθηκε από όπλο αστυνομικού! Τι δείχνουν οι εγκληματολογικές έρευνες;

Πυρίτιδα βρέθηκε στο χέρι του 17χρονου που σκοτώθηκε από όπλο αστυνομικού της ΟΠΚΕ στη Βοιωτία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Open, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Το εύρημα ενισχύει την εκδοχή του αστυνομικού ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο από το χέρι και το περίστροφο εκπυρσοκρότησε. Αλλιώς πώς θα βρσικόταν πυρίτιδα στο χέρι του; Πρόκειται για στοιχείο που αύριο (16/11) θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Αξιωματικοί, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού. Υπάρχει αντίφαση. Και αυτό το γεγονός ενισχύει την εκδοχή του αστυνομικού για το πώς σκοτώθηκε ο νεαρός.

Άλλωστε και ο ιατροδικαστής έχει πει πως το παιδί πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει πως ο θάνατος προήλθε από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας.

Ο 41 ετών αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αναμένεται αύριο το πρωί (16/11) να απολογηθεί στον ανακριτή Θήβας.

Ο αστυνομικός που ήταν μαζί του στο υπηρεσιακό όχημα, περιέγραψε όσα είδε μόλις το όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος ακινητοποιήθηκε στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

“Ο συνάδελφος φώναξε ότι είμαστε αστυνομικοί και ζήτησε από τον οδηγό να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε ούτε την πόρτα, αλλά ούτε καν το παράθυρο του. Είδα τον αρχιφύλακα να ανοίγει την πόρτα του οδηγού και να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω. Όταν πλησίασα είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι και το λαιμό . Ο συνάδελφος κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα είδα ότι το όπλο του ήταν στην θήκη της ζώνης του”.

Ο χαμός του 17χρονου έχει πυροδοτήσει οργή στις κοινότητες των Ρομά. Το βραδυ της Τρίτης έστησαν πύρινα οδοφράγματα, επιτέθηκαν με αντικέιμενα σε αστυνομικές δυνάμεις και διερχόμενα οχήματα και έκλεισαν δρόμους, ακόμη και την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα.

Σκηνικό έντασης επικράτησε και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και Θήβα.

Back to top button