ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Βόμβα’: Εμπλέκεται η Ελλάδα σε υποθέσεις απαγωγών «αντιφρονούντων» από πράκτορες της ΜΙΤ; Ύποπτο Τουρκικό, ιδιωτικό, αεροσκάφος, που σχετίζεται με σκοτεινές δουλειές του Ερντογάν ‘όργωσε’ Ελληνικά αεροδρόμια!

Στην απαγωγή από την Κένυα κατοίκου των ΗΠΑ και επικριτή της τουρκικής κυβέρνησης, η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) χρησιμοποίησε την ίδια αεροπορική εταιρεία που εμπλέκεται στη σκανδαλώδη διαφυγή του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν, από την Ιαπωνία στο Λίβανο μέσω της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας που μίλησε στο Nordic Monitor, ο Σελαχαντίν Γκιουλέν, 30χρονος δάσκαλος και ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν, μεταφέρθηκε έξω από την Κένυα με ένα αεροσκάφος που ανήκε (και λειτουργούσε) στην αεροπορική εταιρεία Black Eagle Havacılık Anonim Şirketi.

Η Black Eagle, πρώην TOA Havacılık Anonim Şirketi, ανήκει εξ ολοκλήρου στον Τούρκο επιχειρηματία Ταρκάν Σερ, ο οποίος εμπλέκεται στην παράνομη επιχείρηση διαφυγής του Γκοσν από την Ιαπωνία στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο του 2019.

Πολλοί υποπτεύονταν ότι η ηγεσία της τουρκικής κυβέρνησης συμμετείχε στη διευκόλυνση της διαφυγής του Γκοσν από την Ιαπωνία και η υποτιθέμενη χρήση της ίδιας εταιρείας για την απαγωγή στην Κένυα, φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο Σερ έχει σύμβαση με την MIT.

Η «εμπλοκή» της Ελλάδας
Σύμφωνα με το Nordic Monitor, το ιστορικό πτήσεων του αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Κένυα, δείχνει επίσης ότι έκανε ταξίδια και στην Ελλάδα.

Τι δουλειά είχε όμως στην Ελλάδα 9-12 Μαΐου το Bombardier Challenger 604 (με αριθμό εγγραφής T7-RMH), αεροσκάφος-εργαλείο της ΜΙΤ;
Υπάρχει κάποια παρασκηνιακή συνεννόηση Ελλάδας-Τουρκίας;
Και αν ναι για ποιο θέμα; Μυστική διπλωματία, ή… παραχωρήσεις αντιφρονούντων που πέρασαν στη χώρα μας;

Back to top button