ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Βόμβα’: Ο γιος του Μπάιντεν πίσω από βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία; Πως συνδέονται με τα εργαστήρια της Ουχάν, απ’ όπου ‘ξέφυγε’ ο κορωνοϊός; Στο φως έγγραφα-‘φωτιά’!

Ένα άρθρο-‘βόμβα’ δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail, σχετικά με την δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, που αφορά βιολογικά εργαστήρια. Τα έγγραφα-ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν την άμεση εμπλοκή -με χρηματοδότηση- του γιου το προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με βιολογικά εργαστήρια στη χώρα, όπου γίνονταν μάλιστα και πειράματα με θανατηφόρους ιούς.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από συνέντευξη Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, ο Χάντερ Μπάιντεν είχε συνεισφέρει κατά το παρελθόν στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος «βιοόπλων» στην Ουκρανία.

Η Daily Mail έφερε στην δημοσιότητα σχετικά emails (που προέρχονται από υπολογιστή του Χάντερ) τα οποία αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των Ρώσων για βιολογικά πειράματα στην Ουκρανία με εμπλοκή Αμερικανών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν φαίνεται να έπαιξε κομβικό ρόλο στην παράνομη δραστηριότητα των ΗΠΑ στη χώρα, καθώς φαίνεται να προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση πολλών εκατ. δολαρίων για λογαριασμό της Metabiota, εταιρεία που συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας και ειδικεύεται στην έρευνα για ιούς που προκαλούν πανδημίες.

Ο ίδιος μάλιστα, φαίνεται να προσπάθησε να δημιουργήσει δεσμούς της αμερικανικής εταιρείας με την ουκρανική εταιρεία Burisma, η οποία δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο, ώστε να επιτευχθεί χρηματοδότηση για «επιστημονικό έργο» που περιλαμβάνει εργαστήρια υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας στη χώρα.

Το πρώτο βήμα για την χρηματοδότηση έγινε από το γιο του Αμερικανού προέδρου ο οποίος μαζί με συναδέλφους του επένδυσαν για τις δραστηριότητες της Metabiota 500.000 δολάρια μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners. Έπειτα φαίνεται να συγκέντρωσαν αρκετά εκατ. δολάρια χρηματοδότησης χρηματοδότησηςαπό επενδυτικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs

Σημειώνεται ότι η Metabiota έχει εργαστεί στην Ουκρανία για την Black & Veatch, εταιρεία – συνεργάτη του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ με δεσμούς στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες έχτισαν «ασφαλή εργαστήρια» στην Ουκρανία στα οποία ανέλυαν ασθένειες και πειραματίζονταν σε βιοόπλα.

Κατά την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης στην Ουκρανία, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Κογκρέσο ότι τα ρωσικά στρατεύματα ίσως επιδιώξουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των βιολογικών εγκαταστάσεων, τα οποία περιείχαν θανατηφόρους ιούς ακόμη και κατασκευασμένα παθογόνα.

Απώτερος στόχος του Χάντερ Μπάιντεν και των συναδέλφων του στην επενδυτική Rosemont Seneca Technology Partners ήταν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για διάφορες εταιρείες τεχνολογίας (όπως η Metabiota), προκειμένου να κερδίσουν και οι ίδιοι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα email μεταξύ του Hunter και των συνεταίρων ανταλλάσσουν ενθουσιώδεις απόψεις πώς η δραστηριότητα της εταιρείας θα μπορούσε να γίνει ουσιαστικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που θέλουν να διεξάγουν έρευνες επί μολυσματικών ασθενειών.

Οι προτάσεις του Hunter προς τους επενδυτές όχι μόνο εξασφάλιζαν τη χρηματοδότηση για την εταιρεία, αλλά τη βοήθησαν επίσης να «αποκτήσει νέους πελάτες», συμπεριλαμβανομένων των «κρατικών υπηρεσιών». Τον ίδιο μήνα μάλιστα, η αντιπρόεδρος της Metabiota Mary Guttieri έγραψε ένα σημείωμα στον Hunter περιγράφοντας πώς θα μπορούσαν «να διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

«Ευχαριστώ πολύ που αφιερώσατε χρόνο από το έντονο πρόγραμμά σας για να συναντηθείτε με την Kathy [Dimeo, στέλεχος Metabiota] και εμένα την Τρίτη. Απολαύσαμε πολύ τη συζήτησή μας», έγραψε ο Γκουτιέρι.

«Όπως υποσχέθηκα, ετοίμασα το συνημμένο σημείωμα, το οποίο παρέχει μια επισκόπηση της Metabiota, της εμπλοκής μας στην Ουκρανία και του τρόπου με τον οποίο μπορούμε ενδεχομένως να αξιοποιήσουμε την ομάδα, τα δίκτυα και τις ιδέες μας για να διεκδικήσουμε την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία και τη συνεχή ενσωμάτωση στη Δυτική κοινωνία».

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της CIA Σαμ Φάντις, ο οποίος έχει εξετάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ, είπε στην DailyMail.com ότι η προσφορά να βοηθήσει να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ήταν «ανεξήγητη» για ένα στέλεχος βιοτεχνολογίας. «Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος;» αναρωτήθηκε ο Φάντις.

Σύνδεση με τα εργαστήρια της Ουχάν απ’ όπου ‘ξέφυγε’ ο κορονοϊός
Η αμερικανική Metabiotaη οποία είχε στενές σχέσεις με τον γιο του Τζο Μπάιντεν είχε επίσης δεσμούς με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, από όπου δραπέτευσε ο κορονοϊός.

Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποίησαν λειτουργική έρευνα για τους κορονοϊού στο εργαστήριο της Ουχάν, συνεργαζόμενοι με έναν οργανισμό που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, την διαβόητη EcoHealth Alliance που έκτοτε έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με αρκετούς Αμερικανούς να την συνδέουν ευθέως με το ξέσπασμα της Πανδημίας.

Ερευνητές από το ινστιτούτο Wuhan, το Metabiota και την EcoHealth Alliance δημοσίευσαν μια μελέτη μαζί το 2014 σχετικά με μολυσματικές ασθένειες από νυχτερίδες στην Κίνα, η οποία σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στο συγκεκριμένο εργαστήριο.

Back to top button