COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

‘Βόμβα’ Παϊτέρη κατά Βελόπουλου: Τα ‘γιατροσόφια΄ που πουλάει, με έστειλαν στο νοσοκομείο!


Η καταγγελία του τσιγγάνου καλλιτέχνη και πρώην υποψήφιου βουλευτή του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος αρχικά και μετέπειτα της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Παϊτέρη, ενώπιον του Ε.Ο.Φ. -συγκεκριμένα στο τμήμα ελέγχου κυκλοφορίας φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής- κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη, 2 Ιουνίου.

Ο Βασίλης Παϊτέρης ισχυρίζεται ότι αγόρασε από το γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ένα συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία “Εντερικόν”, έπειτα από υπόδειξη του τελευταίου.

Όπως αναφέρει στο περιεχόμενο της καταγγελίας του, στις 26/1/2020 ήπιε 14 σταγόνες από το εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής και έπειτα από δυο ώρες, ένιωσε ανυπόφορα καψίματα στο στομάχι και στα πνευμόνια, με αποτέλεσμα να μεταβεί εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, με την βοήθεια της αδερφής του και να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις, μεταξύ των οποίων μαγνητική τομογραφία, γαστροσκόπηση και αναλύσεις αίματος.

«Ένιωσα ένα κάψιμο σε όλο μου το στήθος και στην κοιλιά μου. Σα να μου έχουν βάλει φωτιά σε όλο μου το σώμα. Το “Εντερικόν” μου έκαψε τα έντερα» ισχυρίζεται ο Βασίλης Παϊτέρης.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Παϊτέρη, η γνωριμία του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης έγινε στο πλαίσιο των βολιδοσκοπήσεων για το αν ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του κ. Βελόπουλου στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Βάσει των ισχυρισμών του κ. Παϊτέρη, σε ερώτημά του προς τον κ. Βελόπουλο, για το αν κάνει “δουλειά” ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού και στην διάταση των αγγείων, το οποίο διαφημιζόταν στην τηλεοπτική εκπομπή του δεύτερου, ο πολιτικός αρχηγός φέρεται να τον παρότρυνε «να το πάρει άφοβα», συστήνοντάς του να το προμηθευτεί από το γραφείο του, όπου και θα τον εξυπηρετούσε μια κυρία που θα συναντούσε εκεί. «Έδωσα 20 ή 30 ευρώ, δεν θυμάμαι και το πήρα» λέει ο κ. Παϊτέρης.

Και συνεχίζει: «Ένα βράδυ που ένιωσα μια δυσφορία στο στομάχι και αφού τηλεφώνησα σε έναν αριθμό που μου είχαν υποδείξει, έλαβα 14 σταγόνες και τις κατάπια με λίγο νερό. Έπειτα από δυο ώρες όμως άρχισα να νιώθω ένα κάψιμο στην κοιλιά μου, που συνδυαζόταν με αφόρητους πόνους. Αισθάνθηκα σα να ήμουν έτοιμος να πεθάνω».

Οι γιατροί του Αττικόν τον μετέφεραν στα Επείγοντα, όπου και εξετάστηκε από τον παθολόγο βάρδιας. «Άντεξα στους πόνους επί επτά ολόκληρες ώρες» λέει ο τσιγγάνος καλλιτέχνης. «O γιατρός που με είδε, μου είπε, “κύριε Παϊτέρη, τα έντερά σου είναι καμένα, το είδαμε στις ακτινογραφίες”. Ήταν πολύ πρησμένα, μου είπε» προσθέτει.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όλη αυτή η βλάβη, η οποία είχε επέλθει στην υγεία μου, είχε προκληθεί από τη λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής και μια εβδομάδα μετά, έλαβα ξανά μικρότερη ποσότητα από το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής» αναφέρει στην έγγραφη καταγγελία του προς τον Ε0Φ ο Βασίλης Παϊτέρης.

Έτσι, στις 2/2/2020 χρειάστηκε να μεταβεί για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, συγκεκριμένα στο Σωτηρία, με πολύ πιο έντονους πόνους, όπως περιγράφει, και κάψιμο όπως και την πρώτη φορά στην περιοχή του στομάχου, του εντέρου, των πνευμόνων και γενικότερα στο πεπτικό σύστημα. «Αντελήφθην πλέον ότι η βλάβη της υγείας μου προκλήθηκε από τη λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, οπότε και υποβλήθηκα εκ νέου σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις. Μέχρι και σήμερα νιώθω έντονους πόνους στο στομάχι και στα έντερα» καταλήγει στην έγγραφη καταγγελία του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, κυρία Μαριζάνα Κίκιρη, ο εντολέας της υπέστη σοβαρή βλάβη της υγείας του εξαιτίας του συγκεκριμένου σκευάσματος, όπως προέκυψε από τις δύο έκτακτες μεταβάσεις του στα Επείγοντα των νοσοκομείων Αττικόν και Σωτηρία. «Υποβάλλαμε την καταγγελία μας στον ΕΟΦ και περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, για να καταθέσουμε στη συνέχεια μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που παρασκευάζει το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής» σημειώνει η κυρία Κίκιρη.

Back to top button