COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

‘Βόμβα’: Ποιοί και γιατί κρατούν στα συρτάρια μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο, που μπορεί να σώσει πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό από την διασωλήνωση και τον θάνατο; Ο καθηγητής Δαμιανός Σακκάς εξηγεί στο europost.gr, πως η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να σώσει τους αρρώστους από την ασφυξία, σε μια στιγμή που δεν υπάρχουν κρεβάτια Εντατικής και λείπουν και αναπνευστήρες

Είναι απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Σε μια στιγμή, που έχουν εξαντληθεί τα κρεβάτια των Εντατικών και σε πολλά νοσοκομεία δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι αναπνευστήρες, προκειμένου οι ασθενείς με κορωνοϊό να διασωληνωθούν και να αποφύγουν την πνευμονική ασφυξία, πρωτοποριακή ιατρική μέθοδος, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο να σωθούν ζωές έχει μπλοκαριστεί από κάθε λογής συμφέροντα και από την κρατική γραφειοκρατία!

Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνει στο europost.gr, σε μια βαρυσήμαντη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, ο διεθνώς γνωστός, Καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δαμιανός Σακκάς.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Σακκάς, η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος, στην πρόοδο της οποίας συνετέλεσε αποφασιστικά ο ίδιος, δουλεύοντας με διεθνή επιστημονική ομάδα, εστιάζει την προσοχή της στην ηλεκτρική διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, η οποία ενισχύει καθοριστικά την λειτουργία των πνευμόνων των ανθρώπων, που πάσχουν από κορωνοϊό και τους βοηθάει έτσι να αποφεύγουν την διασωλήνωση στα κρεβάτια της Εντατικής, τα οποία -ούτως ή άλλος- εξαντλούνται στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου!

Ποιοί έχουν βάλει ‘φρένο’ στην μέθοδο, που σώζει ζωές;

Ο κ. Σακκάς αναφέρει στο europost.gr ότι η μέθοδος αυτή έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες Ομοσπονδιακές Αρχές στις ΗΠΑ και ήδη χρησιμοποιείται εκεί. Στην Ελλάδα, ενώ έχει παρουσιαστεί εδώ και μήνες στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή, δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση, με το πρόσχημα ότι «πρέπει πρώτα να βρεθεί τρόπος, για να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών, που θα υποβληθούν στη θεραπεία αυτή!».

Πληροφορίες του europost.gr,  η συντακτική ομάδα του οποίου έψαξε το θέμα, τονίζουν ότι πίσω από το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου, η οποία μπορεί να σώσει πολλές ζωές ασθενών με covid-19, αποτρέποντας την διασωλήνωσή τους, κρύβονται μικροσυμφέροντα και αντιζηλίες μεγαλογιατρών, αλλά και η παντοδύναμη κρατική γραφειοκρατία η οποία κινείται με ταχύτητα… χελώνας, παραβλέποντας ότι αυτές τις ημέρες πάνω από 100 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και αναζητούν αγωνιωδώς ένα κρεβάτι Εντατικής, ενώ πολλοί άλλοι ακόμη -δυστυχώς- θα μπούν σε αυτή την διαδικασία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, με πολλούς από αυτούς να μην τα καταφέρνουν και να πεθαίνουν αβοήθητοι σε ένα απλό δωμάτιο!

Το ερώτημα είναι γιατί δεν παρεμβαίνει στην υπόθεση αυτή ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας;

Ασφαλώς γνωρίζει το διεθνές επιστημονικό κύρος του καθηγητή νευροχειρουργικής Δαμιανού Σακκά, αλλά και των άλλων διακεκριμένων επιστημόνων, που έχουν λάβει μέρος στην τελική διαμόρφωση του θεραπευτικού αυτού πρωτοκόλλου, όπως η διευθύντρια της Εντατικής του Ευαγγελισμού καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου και άλλοι πολύ σημαντικοί επιστήμονες!

Να υπογραμμιστεί ότι ο καθηγητής Σακκάς είναι διεθνώς γνωστός για τις πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις του στον ανθρώπινο εγκέφαλο σε θέματα επιληψίας, καρκινικών όγκων και άλλων σοβαρών παθήσεων, ενώ έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Νευροχειρουργικής Εταιρείας.

Back to top button