Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Δημόσια Τηλεόραση ένα κερδοφόρο κανάλι. Για αυτό το λόγο τα άτομα που αναμένεται να το στελεχώνουν είναι διαλεγμένα ένα – ένα με βάση την εμπειρία τους στο χώρο της τηλεόρασης. Για αυτό το λόγο στη θέση του διευθυντή προγράμματος τίθεται ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει τη δουλειά και σίγουρα είναι αρεστός στο Μαξίμου.

Το άτομο αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα του dailymedia.gr δεν είναι άλλο από τον Τζώνη Καλημέρη. Με τον άνθρωπο αυτό στο κανάλι της Αγίας Παρασκευής ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα έχει ανταγωνιστικό πρόγραμμα και ότι θα μπορεί να διεκδικεί μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα.

Δεν έχει πει ακόμα το «ναι»
Ο Τζώνη Καλημέρης θεωρείται ιδανικός για το χτίσιμο της νέας ΕΡΤ που θα συνδυάζει την ποιότητα με το εμπορικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με το dailymedia.gr η πρώτη επαφή των δυο πλευρών έχει γίνει, αλλά ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει, καθώς ο Τζώνη Καλημέρης δεν έχει πειστεί να αναλάβει τα ηνία της ΕΡΤ.

Άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις όμως επιμένουν ότι η συμφωνία είναι θέμα χρόνου.

Τι θα γίνει με τα μέλη του ΔΣ στην ΕΡΤ;
Σε άλλα νέα από τη Δημόσια Τηλεόραση, η μετάβαση της ΕΡΤ στο νέο διοικητικό σχήμα είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση.

Από το σημερινό ΔΣ τελούν υπό παραίτηση τρία μέλη, ο πρόεδρος Χρήστος Λεοντής, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Δρόσος, ο οποίος και συμφώνησε να παραμείνει ως τον Αύγουστο για να λυθούν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως η υπόθεση με τα αθλητικά δικαιώματα, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Αρβανίτης. H σχετική προκήρυξη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει στις 23 Αυγούστου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον οι τρεις δεν θέλουν να υπογράψουν την αλλαγή πολιτικής της εταιρείας απέναντι στις ομάδες, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Για το νέο διοικητικό σχήμα ακούστηκαν εκ νέου τα ονόματα των ανθρώπων που διοίκησαν από θέσεις ευθύνης την ΕΡΤ, καθώς, όπως φαίνεται, ο Κωνσταντίνος Ζούλας προτιμάει να μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Typologies


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα