COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Βόμβα’ από την «Εφ.Συν.»: «Πλαστές οι εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν τον Μητσοτάκη Πρόεδρο της ΝΔ!» – Τι υποστηρίζει νυν Υπουργός;


Πολυάριθμες είναι οι ενδείξεις που δείχνουν ότι ο παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων με βασικό ύποπτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, δεν έδρασε μόνο τα τελευταία τρία χρόνια επί κυβερνητικής θητείας του αλλά είχε ξεκινήσει τις εργασίες του ήδη από το 2015 και μάλιστα έπαιξε καίριο ρόλο στην εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές.

Έχουν προκύψει νέα στοιχεία για το κύκλωμα των παρακολουθήσεων το οποίο φαίνεται πως έδρασε πρώτη φορά στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. το 2015, εν συνεχεία στην πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και στη φωτογράφιση Τσίπρα στη θαλαμηγό το 2018 ενώ πριν την έλευση της ΝΔ στην εξουσία είχε χρησιμοποιηθεί το αντίπαλο κακόβουλο λογισμικό του Predator το επίσης γνωστό Pegasus.

Πρώτη φορά γίνεται λόγος για χρήση προϊόντων παρακολούθησης εις βάρος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και συνεργατών του κατά την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες λένε πως στην Κουμουνδούρου έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο παρακρατικός μηχανισμός φέρεται να είχε στηθεί με την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη από το 2016 με πιθανή χρήση του λογισμικού Pegasus το οποίο είναι βασικός ανταγωνιστής του Predator.

Με λίγα λόγια ο παρακρατικός αυτός μηχανισμός «δούλευε» υπέρ του Κ. Μητσοτάκη ώστε αυτός να αποκτήσει πλεονεκτική πολιτική θέση έναντι του Α. Τσίπρα μέχρι να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές του 2019.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σύστημα μεγάλωσε από τη στιγμή που η Ν.Δ. ήρθε στην εξουσία και κάπως έτσι το Predator ήρθε στην Ελλάδα από την Κύπρο και τέθηκε σε εφαρμογή ένα μεγαλύτερο σύστημα υποκλοπών.

Οι ολιγοήμερες διακοπές τού τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε θαλαμηγό έγιναν γνωστές μέσω υποκλοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Κουμουνδούρου, πριν από την αναχώρηση, στον απαραίτητο έλεγχο που γίνεται στο σκάφος σε αντίστοιχες περιπτώσεις από ειδική ομάδα του Λιμενικού, κάποιοι φρόντισαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης στο σκάφος, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν τόσο το στίγμα του όσο και τις επίμαχες φωτογραφίες.

Στα προηγούμενα χρόνια και πιο συγκεκριμένα την περίοδο όπου γίνονταν οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε το φαβορί που λεγόταν Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται πως το κύκλωμα έδρασε ξανά.

Στη μνήμη όλων έχει μείνει το φιάσκο με τη διαδικασία όταν κατέρρευσε το σύστημα με συνέπεια την αναβολή τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η Ν.Δ. έπνεε τα μένεα κατά της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τη διεξαγωγή τους, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 και τα περίεργα εδώ είναι δύο γεγονότα:

H Ν.Δ. δεν έφερε μάρτυρα στη διαδικασία και

Οι ιθύνοντες της εταιρείας πέρασαν στην αντεπίθεση δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν είχαν αφήσει την εφαρμογή να δουλέψει, θα δούλευε.

Σταμάτησε λόγω των καθυστερήσεων της Ν.Δ.» και πως δέχονταν απειλές κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο με «υψηλόβαθμα στελέχη» του κόμματος.

Τρία χρόνια μετά τη δίκη, όσο και αν ψάξει κανείς στο Διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάποιο δημοσίευμα με το αποτέλεσμά της.

Η λογική λέει πως αν η Ν.Δ. είχε κερδίσει, θα είχε κάνει σημαία τη νίκη της, επειδή έστω και με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκε.

Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να γινόταν γνωστό αν έγινε κάποιου είδους συμβιβασμός και ποιος ήταν αυτός. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την υπόθεση ανοιχτή ακόμα, καθώς λέγεται ότι το δικαστήριο δεν έχει βγάλει απόφαση τρία χρόνια μετά…

Το θέμα είναι πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές από στελέχη της Ν.Δ. εκείνης της εποχής που μιλούν ξανά για «αλλοίωση αποτελέσματος» και για τη λειτουργία μηχανισμού που λειτούργησε προς όφελος του σημερινού προέδρου του κόμματος.

Οπως λέει στην «Εφ.Συν.» άτομο της νυν κυβερνητικής παράταξης που έζησε από κοντά εκείνη την περίοδο τα γεγονότα:

«Τη δεύτερη Κυριακή το φιάσκο συνεχίστηκε. Υπήρχαν άνθρωποι στις εφορευτικές που δεν είχαν ξαναδεί μπροστά τους υπολογιστή και κλήθηκαν να διαχειριστούν τη διαδικασία»

Πριν από λίγες μέρες, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έγραφε:

«Είναι εντυπωσιακό πως οι σχέσεις αυτές φαίνεται να ενδυναμώθηκαν με επίκληση ότι ο Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε “εντόπισε” με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω… αλλοδαπής συνοδοιπόρου τους στη σωτηρία».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είναι άλλο από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος στην εν λόγω τραγωδία παραλίγο να χάσει την οικογένειά του (σύζυγο, τρία παιδιά και την πεθερά του). Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η διάσωση έγινε μέσω του στίγματος που κατέγραφε το λογισμικό.

Στις 5 Μαΐου του 2019, λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκείνες της Ευρωβουλής, ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν άνδρα πάνω σε μια θαλαμηγό.

Αλλη μια φωτογραφία από το εσωτερικό της θαλαμηγού δείχνει τον ίδιο άνθρωπο να κάθεται στο σαλόνι της. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ξεσπάει σάλος, η Ν.Δ. το κάνει σημαία με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που τη στηρίζουν.

Οι ολιγοήμερες διακοπές τού τότε πρωθυπουργού έγιναν γνωστές στην αντίπαλη παράταξη μέσω υποκλοπής.

Αλλο ένα επεισόδιο που λαμβάνει χώρα επί της πρωθυπουργίας Τσίπρα έχει ημερομηνία την 30ή Ιανουαρίου 2017. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου εκείνου του μήνα ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στη Λισαβόνα για τη σύνοδο των μεσογειακών χωρών του Νότου. Στις 29 Ιανουαρίου δεν επιστρέφει απευθείας στην Αθήνα, αλλά πραγματοποιεί μια στάση στο Παρίσι για μία ημέρα, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους του επενδυτικού οίκου Ρότσιλντ.

Ηταν η περίοδος που η χώρα προετοιμαζόταν για έξοδο στις αγορές και η συνάντηση ήταν απαραίτητο να γίνει. Το πρωθυπουργικό περιβάλλον κράτησε τότε τη συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, με κάποιο περίεργο τρόπο η Ν.Δ. γνώριζε πού βρίσκεται το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και στις 30 Ιανουαρίου διακινεί σενάρια πως ο Τσίπρας έκανε διακοπές στην Ντίσνεϊλαντ με την οικογένειά του, ενώ και πάλι τα μέσα ενημέρωσης που στήριζαν τη Ν.Δ. έστησαν έναν ολόκληρο χορό συνωμοσίας γύρω από αυτό.

Back to top button