COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

‘Βόμβα’ για την Κάτια Δανδουλάκη: Οι θυελλώδεις έρωτες, ο γάμος και ο λόγος που δεν έκανε παιδί!


Η Κάτια Δανδουλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου του 1948. Έχει την καταγωγή της από τη Σητεία από την πλευρά του πατέρα της και από τη Μικρά Ασία από την πλευρά της μητέρας της.

Τελείωσε τη Σχολή Θεάτρου του Κάρολου Κουν και το London School of Dramatic Art.

Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο συνεργάστηκε με το BBC σε τηλεταινίες και ραδιοφωνικές παραγωγές. Τη δεκαετία του 1990 ο Νίκος Φώσκολος την επέλεξε ως βασική πρωταγωνίστρια στη νέα τηλεοπτική σειρά που ετοίμαζε, τη “Λάμψη”. Ο ρόλος της Βίρνας Δράκου της χάρισε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Το 1998, μετά από σχεδόν οχτώ χρόνια συνεργασίας, εγκαταλείπει τη Λάμψη και αφοσιώνεται στο θέατρο.

Οι άνδρες που πέρασαν από τη ζωή της Κάτιας Δανδουλάκη
Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα η Κάτια Δανδουλάκη στο παρελθόν είχε μιλήσει για τις δικές της προϋποθέσεις στον έρωτα και στις σχέσεις και είχε αποκαλύψει τους άνδρες που πέρασαν από τη ζωή της.

«Mέσα από τις σχέσεις θέλω να παίρνω αγάπη και να νιώθω ασφάλεια. Ενας μικρότερος άνδρας θα σου πει κάποια στιγμή: «Και τώρα θέλω να ζήσω τη ζωή μου!». Αυτό θα με έκανε να νιώσω ανασφάλεια. Δεν τα αντέχω τα «αντίο».

Έχει ερωτευτεί ποτέ συνάδελφό της; «Eίναι γνωστό ότι υπήρξα αρραβωνιασμένη με τον Νίκο Γαλανό και ότι έζησα μια μικρή σχέση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, κάτι που έγραψε ο ίδιος σε βιβλίο του.»

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, «Παπαφλέσσας» το 1971 και έγιναν ζευγάρι.

Η νεαρή τότε Κάτια είχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία – ήταν για εκείνη η δεύτερη κινηματογραφική της δουλειά – όπου υποδυόταν την «Κατερινιώ» η οποία ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον Παπαφλέσσα. Και κατά κάποιο τρόπο, η ζωή αντέγραψε το σενάριο, αφού η ηθοποιός δεν άργησε να υποκύψει στη γοητεία του Παπαμιχαήλ.

Kρατάει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή της; «Ναι. Δεν μου αρέσει οι σχέσεις να τελειώνουν άσχημα, δεν είναι ωραίο. Πρέπει να υπάρχει μια υγιής, ανθρώπινη επαφή. Αλλιώς είναι σαν να μην αποδεχόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό.»

Την έχουν ζηλέψει σε κάποια σχέση; «Nαι, και έχει τελειώσει επιτόπου. Σιχαίνομαι τους περιορισμούς, γι’ αυτό κι εγώ δεν τoυς επιβάλλω σε κανέναν. Πρέπει ο άλλος να με θέλει πολύ για να είναι πλάι μου. Αλλιώς δεν είμαι ευτυχισμένη. Αν θελήσει να φύγει, τον αφήνω ελεύθερο, δεν τον διεκδικώ. Δεν επιθυμώ κάποιον κοντά μου επειδή τον αναγκάζω εγώ. Αυτή η αίσθηση αναιρεί την αγάπη.»

Της έλειψε ποτέ ένα παιδί; «Moυ έλειψε μόνο όσο ήμουν με τον Μάριο, αλλά δεν προέκυψε.»

Μπήκε ποτέ στη σκέψη της υιοθεσίας; «Nαι, αλλά μετά φοβήθηκα. Σκέφτηκα το οικονομικό ρίσκο που εμπεριέχει η ζωή ενός καλλιτέχνη και αισθάνθηκα ότι είναι βάρος -και μάλιστα δυσβάσταχτο- να πάρω την ευθύνη ενός ακόμη ανθρώπου. Εκ των υστέρων κρίνω ότι είτε η σκέψη ήταν λάθος είτε δεν το ήθελα τόσο πολύ ώστε να το κάνω.»

Ο λόγος που δεν έκανε παιδί
«Ήθελα πάρα πολύ να κάνω παιδί. Δεν ήταν επιλογή μου, ήταν επιλογή των συνθηκών. Το ήθελα πάρα πολύ, γιατί ο Μάριος Πλωρίτης ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που θα ήθελα με αυτόν να έχω παιδί. Δεν ήθελα ένα παιδί γενικώς. Ήθελα ένα παιδί με αυτόν τον άντρα. Όταν λοιπόν δεν μπόρεσα να το έχω… Υπήρξε εγκυμοσύνη, αλλά αυτά είναι πολύ λεπτά πράγματα. Είναι και θέμα τύχης. Καμιά φορά το άγχος δεν σε αφήνει να το κάνεις. Από την άλλη ίσως το κάρμα μου ήταν να μην έχω παιδί. Δεν αισθάνομαι ελλιπής χωρίς αυτό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό» είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Back to top button