COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑ

«Βόμβα» για το έγκλημα των Τεμπών: Ο Τερεζάκης παραδέχτηκε, για πρώτη φορά, ότι έγινε μοντάζ στα ηχητικά!
Στην παραδοχή ότι ήταν παραποιημένο το ηχητικό με τις συνομιλίες σταθμάρχη και μηχανοδηγών τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών, προχώρησε σήμερα Τρίτη (9/4) για πρώτη φορά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο κ. Τερεζάκης παραδέχθηκε ότι «κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί».

Χορηγούμενο

«Μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε… Εγώ έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε», σημείωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Τερεζάκης κάλεσε το ΜΜΕ που παρουσίασε πρώτο τα «πειραγμένα» ηχητικά να εξηγήσει πού τα βρήκε και εάν εκείνο προέβη στην «κοπτοραπτική».

«Ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει. Αυτό ίσως θα πρέπει οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτό το ρεπορτάζ να εξηγήσουν εάν έκοψαν, δεν έκοψαν, πέραν από το πού το έχουν πάρει και αν έχουν πάρει. Ο Οργανισμός δεν είχαμε λόγο να κόψουμε ή να παραποιήσουμε το οτιδήποτε», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Χορηγούμενο

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι τους επίμαχους διαλόγους είχαν λάβει μέσω email και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι πρόσβαση σε αυτό το υλικό είχαν μόνο συγκεκριμένα στελέχη του Οργανισμού, τα οποία και το παρέδωσαν στην Αστυνομία για να φτάσει τελικά στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

«Έχουν ζητηθεί τα emails από τα στελέχη της διοίκησης. Να ανοιχτούν και να εξεταστούν τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι όλα στη διάθεση των αρχών, για να φανεί αν, τι και προς τα πού μπορεί να έφυγε υλικό, για να λήξει αυτή η παρερμηνεία», είπε ο κ. Τερεζάκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι από τη διοίκηση του ΟΣΕ δεν υπήρξε καμία σχέση ή εμπλοκή στη διαρροή των ηχητικών.

Ακούστε το ηχητικό (από το 35:10)

Τερεζάκης: Τέσσερις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν πρόσβαση στο υλικό

Επίσης, σε επικοινωνία του MEGA με τον κ. Τερεζάκη, ο ίδιος αποκάλυψε πως πρόσβαση στο υλικό είχαν τέσσερις υπάλληλοι του ΟΣΕ. Ο ένας εξ αυτών, την 1η Μαρτίου του 2023, το έδωσε σε τέσσερα στελέχη του Οργανισμού για να ενημερωθούν.

Χορηγούμενο

Κατά τον κ. Τερεζάκη, το επίμαχο υλικό δεν έχει φύγει παραποιημένο από τον ΟΣΕ. Στις 2 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το συγκεκριμένο υλικό στις δικαστικές Αρχές, ωστόσο, επειδή ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία, το υλικό παραδόθηκε στις 3 Μαρτίου, με συνοδευτικό, με αυτοκίνητο του ΟΣΕ και υπάλληλο του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η απομαγνητοφώνηση του υλικού, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, έγινε από τον ΟΣΕ μετά τις 17 Μαρτίου του 2023.

Ο κ. Τερεζάκης την 1η Μαρτίου βρισκόταν στη Λάρισα προκειμένου να πάρει τα στοιχεία της σηματοδότησης, κινήσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί.

Χορηγούμενο

ΣΥΡΙΖΑ: Αμείλικτα ερωτήματα από την παραδοχή Τερεζάκη για τη μονταζιέρα των Τεμπών

Για προσπάθεια «απεγνωσμένης συγκάλυψης και αλληλεγγύης από το τζάκι Μητσοτάκης προς το τζάκι Καραμανλή» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ ότι μπορεί να έχει γίνει παραποίηση των διαλόγων.

«Η επίσημη παραδοχή της ‘μονταζιέρας των Τεμπών’ από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ επαναφέρει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα ερωτήματα που από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ‘ειδικεύεται’ στο μπάζωμα και τη συγκάλυψη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επιβεβαιώνει και ο ίδιος ότι ‘ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει’».

Ακολούθως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οφείλονται απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν και σε ποιους τα ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και ποιοι και γιατί τα παραποίησαν και τα έδωσαν στη δημοσιότητα για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ‘ανθρώπινου λάθους και μόνο αυτού. Κυρίως, δε, οφείλονται απαντήσεις για το ποιοι έδωσαν την εντολή για να ξεκινήσει η προσπάθεια συγκάλυψης λίγες ώρες μετά την τραγωδία».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού αναφέρει: «Ο κύριος Μητσοτάκης που είχε αξιοποιήσει τον αλλοιωμένο διάλογο, μήπως νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη; Γιατί το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια απεγνωσμένης συγκάλυψης, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης από το τζάκι Μητσοτάκη προς το τζάκι Καραμανλή, δεν θα σταματήσει. Αλλά οι πολίτες το ξέρουν, και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους και στην κάλπη».
Back to top button