ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘Βόμβα’ από τον Δένδια στην κυβέρνηση: Γιατί απειλεί με παραίτηση ο ΥΠΕΞ;

Υπό παραίτηση ή υπό «παραίτηση-μπλόφα» τελούσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις τελευταίες ώρες, ενημερώνοντας μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου για τις προθέσεις του, λόγω της βεβαιωμένης (έχει στα χέρια τους σχετική έγκυρη και επίσημη ενημέρωση) παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με στενούς συνεργάτες του ο Ν.Δένδιας συζητήθηκε το ενδεχόμενο παραίτησης, το οποίο σήμαινε άμεσα εκλογές αφού κατ’αυτό τον τρόπο θα δεχόταν επίσημα ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Το Μαξίμου ενημερώθηκε σχετικά και του ζητήθηκε να τοποθετηθεί άμεσα, αφού θα ακολουθούσε διάγγελμα Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στην κάλπη πριν τα Χριστούγεννα.

Τελικά, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δέχθηκε να μην παραιτηθεί, αλλά… υπό όρους.

Ποιους:
Οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνιο
Αν η ΝΔ βγει πρώτη (και να συμβεί αυτό λόγω απλής αναλογικής δεν σχηματίζει κυβέρνηση) να υποστηριχθεί ο ίδιος ως… πρωθυπουργός διακομματικής. Διατείνεται ότι ο Α.Τσίπρας «θα τον δεχόταν» για πρωθυπουργό!
Ο Κ.Μητσοτάκης να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ
Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι του απάντησε το Μαξίμου, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση δέχθηκε να μην παραιτηθεί.

Εν συνεχεία βγήκε τα tweets για τις έρευνες υδρογονανθράκων και την συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»:

Για να προκληθούν αντιδράσεις από τους χρήστες, καθώς ο ίδιος είχε πει ότι «Δεν πρόκειται να γίνουν έρευνες στο βυθό της Μεσογείου από την Ελλάδα γιατί δεν είμαστε Σαουδική Αραβία»!

Back to top button