COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

‘Βόμβα’ για τον Λάμπη Λιβιεράτο: Ποιά είναι η γυναίκα που τον κατέστρεψε; Η ψυχιατρική κλινική, η αυτοκτονία και η εξαφάνιση

Ο διάσημος τραγουδιστής δεν έπαψε να είναι «λαμπερός», αλλά κουράστηκε να βρίσκεται μπροστά στα φώτα. Όπως παραδέχτηκε ο ταλαντούχος τραγουδιστής η απόφασή του να ζει ένα μεγάλο διάστημα του χρόνου στην Κεφαλλονιά.

Λάμπης Λιβιεράτος: Η νέα ζωή του στην Κεφαλονιά

Eίναι μια σημαντική αλλαγή που τον κάνει πολύ χαρούμενο και το είχε ανάγκη, ενώ ακόμα, αναφέρθηκε στην κόρη του, Δανάη, η οποία ακολουθεί τα βήματά του στο τραγούδι, αλλά και στους ανθρώπους που δεν τον στήριξαν όταν περνούσε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του.

Για την απόφαση να ζει ένα διάστημα στην Κεφαλονιά μακριά απ’ όλους κι όλα είπε πως «μοιράζω τη ζωή μου μεταξύ Αθήνας και Κεφαλονιάς. Ένα διάστημα είμαι στο νησί και γυρίζω και στην Αθήνα. Σίγουρα αφορμή είναι κάποια αγαπημένα μου πρόσωπα εδώ και η δουλειά μου. Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και τώρα λείπουν για σπουδές. Αλλά πάντα υπάρχει κάποιος λόγος να με γυρίζει στην Αθήνα. Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου αυτήν τη μικρή πολυτέλεια. Όταν είμαι στην Κεφαλονιά μου λείπουν οι φίλοι μου, η σύντροφός μου, τα παιδιά μου…».

Δεν τον στήριξαν

Μιλάει με πίκρα για ανθρώπους που δεν τον στήριξαν στη δύσκολη φάση που πέρασε: «Έτσι είμαστε οι άνθρωποι τώρα.

Έχεις και τους ανθρώπους που θα σου φερθούν καλά κι έχεις και αυτούς που δεν θα σου φερθούν. Οπότε, προσπαθείς στην πορεία της ζωής σου να κρατήσεις κοντά σου εκείνους που σε ηρεμούν και σου κάνουν καλό και προσπαθείς να απομακρύνεις τα τοξικά απόβλητα».

Για την κόρη του, Δανάη Λιβιεράτου: «Ποιος γονιός που αγαπάει το παιδί του δεν νιώθει συγκίνηση, όταν το βλέπει να δημιουργεί; Της λέω ότι θα είμαι πάντα δίπλα της και πάντα λίγο πιο πίσω από εκείνη, ποτέ μπροστά της».

Για το ενδεχόμενο να «φτιάξει» ξανά τη ζωή του: «Είναι κλισέ αυτά τα θέματα. Δεν είναι ωραίο να βάζουμε ταμπέλες.

Η ζωή ήταν κάπως, χάλασε ως ένα σημείο, δεν πήγε όπως θα έπρεπε κι από εκεί και πέρα την ισορροπείς ξανά. Πρέπει να νιώθεις καλά, να είσαι ήρεμος και να έχεις στη ζωή σου αγάπη».

Για την καριέρα του: «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες. Κρατάω μέσα μου τις ωραίες στιγμές, στις αποσκευές μου. Έχοντας αντλήσει όλη αυτή την εμπειρία μπορώ και κάνω αυτά τα live τα τελευταία 6 χρόνια με τη δική μου ομάδα ανθρώπων».

Για τον θάνατο του αδερφού του: «Ο θάνατος είναι το μόνο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, πρέπει να αγαπήσουμε περισσότερο τη ζωή.

Για να είμαστε εδώ πρέπει κάποιος κύκλος να κλείσει με κάποιο τρόπο. Οι άνθρωποι υπάρχουν ακόμα και όταν φεύγουν. Τους έχεις στο μυαλό και τη ζωή σου».

Η κατάθλιψη

Έχουν περάσει άλλωστε πάνω από δέκα χρόνια από τις πολύ δύσκολες στιγμές που είχε περάσει ο Λάμπης.

Η οικονομική κρίση είχε επιβαρύνει όπως όλους κι εκείνον, που εκτός από την καριέρα του, είχε χτυπήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και είχε φτάσει να καταστραφεί οικονομικά.

Μαζί με αυτό έρχεται και το διαζύγιό του το καλοκαίρι του 2011 και η κατάθλιψη δεν αργεί. Τότε, όπως έλεγαν δημοσίως οι φίλοι του, ο ψυχίατρος του συνέστησε δύο πράγματα:

Nα νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και να διακόψει κάθε επικοινωνία με την πρώην σύζυγό του, Εύη Αδάμ.

Πράγματι νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του τότε, είχε παραδεχτεί:

«Ζήτησα ιατρική βοήθεια, όπως χιλιάδες κόσμος. Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου και δική μου πρωτοβουλία.

Πηγαίνεις πια στα φαρμακεία και βλέπεις ότι ένα συγκεκριμένο είδος φαρμάκων είναι σε έλλειψη. Πάρα πολλοί άνθρωποι πλέον παίρνουν αντικαταθλιπτικά.

Δεν είναι σπάνιο, ούτε ασυνήθιστο. Έτσι έγινε και με μένα. Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μου, γι’ αυτό δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τα δικά μου θέματα, που είναι γνωστά.

Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και τη ζήτησα. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Είμαι καλά, το παλεύω, αλήθεια. Προσπαθώ να δω τα πράγματα με ψυχραιμία, για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Θα τα καταφέρω και θα σταθώ στα πόδια μου».

Ο θάνατος που τον λύγισε

Λίγους μήνες μετά όμως, η αυτοκτονία του αδερφού του θα τον ρίξει βαθιά στην κατάθλιψη, και τότε θα ακουστεί πως κι ο ίδιος ο Λάμπης αποπειράθηκε να δώσει τέλος στην ζωή του.

Κι ενώ, στην είδηση της απόπειρας, το Διαδίκτυο γέμισε με εικασίες και θεωρίες, ο ηθοποιός Τζώνης Θεοδωρίδης ήταν ο μόνος από το περιβάλλον του τραγουδιστή που βγήκε να διαψεύσει την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας.

«Ο άνθρωπος μπήκε στο νοσοκομείο για μια σειρά εξετάσεων επειδή είχε κολικό και αυτό είναι όλο. Eίναι μια χαρά.

Λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται και είναι ήδη καλύτερα» είπε στα Μέσα τονίζοντας: «Θα έπρεπε να σεβαστούμε τα παιδιά του. Μπορεί να μην ήξεραν ότι είχε κολικό και μπήκε στο νοσοκομείο.

Και αλήθεια να ήταν, τέτοια πράγματα δεν τα γράφεις. Είναι αναίδεια και θράσος προς τον άνθρωπο αυτό.

Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί σας κάνουν έρευνα και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι και όχι σκυλιά».

Ο Θεοδωρίδης, που είχε φιλοξενήσει τον Λιβιεράτο για ένα διάστημα στο σπίτι του μετά το χωρισμό, θέλησε να υπογραμμίσει πως ο θάνατος του αδελφού του (ο 53χρονος Ανδρέας Λιβιεράτος στις 2 Ιουλίου 2012 «βούτηξε» στο κενό από την ταράτσα 5ώροφης πολυκατοικίας στον Άλιμο) ήταν αυτό που έχει κλονίσει τον τραγουδιστή και όχι το διαζύγιό του.

«Όπως όλοι οι γάμοι λήγουν ή δεν λήγουν, έτσι τελείωσε και ο δικός του. Το πρόβλημά του όμως δεν ήταν ποτέ ο γάμος, αλλά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο αδελφός του».

Παρά τα λεγόμενα του Θεοδωρίδη, κανένας άλλος δεν διέψευσε πως ο Λάμπης αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Γιατί να το διαψεύσουν;» λέει καλός του φίλος στο People. «Δεν έκανε κάτι κακό σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό του. Ξέρεις πόσοι αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση;». Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Λάμπη, σύμφωνα με το φίλο του, παραμένει κρίσιμη. «Τα πράγματα είναι δύσκολα» έλεγε τότε.

Ευτυχώς όλα πέρασαν, και ο Λάμπης βρήκε ξανά τον εαυτό του και την επιθυμία για ζωή και χαρά. Και πλέον χαμογελάει μπροστά στο αγαπημένο του Ιόνιο.

Back to top button