COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Η Βουλγαρία αρνείται ‘Μακεδονική’ γλώσσα και ‘Μακεδονικό’ Έθνος, στους Σκοπιανούς και μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τους με την Ε.Ε! Ευτυχώς, βγάζει την ‘δύσκολη δουλειά’ για την Ελλάδα!

Της σύνταξης του europost.gr

Την ώρα, που η Ελλάδα, ακόμη και με την κυβέρνηση της Ν.Δ, της οποίας τα δύο τρίτα των βουλευτών ήταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων κατά των Πρεσπών, κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει την προσέγγιση των Σκοπίων με την Ε.Ε, η γειτονική μας Βουλγαρίας μπλοκάρει, ανοιχτά και χωρίς περιστροφές, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις του Ζόραν Ζάεφ με τις Βρυξέλλες! Επικαλούμενη το γεγονός ότι «δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα», ούτε «Μακεδονικό Έθνος» και ως εκ τούτου δεν μπορεί ένα κράτος, όπως τα Σκόπια, με ψευδεπίγραφη ταυτότητα να μπεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια!

Όπως προκύπτει δηλαδή, η Βουλγαρική ηγεσία κάνει αυτό, που θα έπρεπε να κάνουν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως αν είναι στο πηδάλιο της χώρας η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑ.ΣΟ.Κ!

Μάλιστα, η επιμονή της μικρότερης σε μέγεθος Βουλγαρίας, της οποίας η θέση, σε πολιτικό επίπεδο και σε στρατηγική σημασία, είναι κατά πολύ υποδεέστερη της Ελλάδος, είναι τόσο επίμονη και η αποφασιστικότητά της να μπλοκάρει τις ενταξιακές συνομιλίες των Σκοπίων τόσο ανένδοτη, ώστε ο προεδρεύων του Συμβουλίου των ΥΠ.ΕΞ της Ε.Ε, Γερμανός υπουργός Χάικο Μάας εξέφρασε την απογοήτευσή του, προβλέποντας ότι δεν θα καταφέρει ο ίδιος να κάμψει τις αντιρρήσεις των Βουλγάρων, κατά την σημερινή συνεδρίαση των υπουργών των Εξωτερικών της ΕΕ, που γίνεται για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Αλλά, οι ενστάσεις της Βουλγαρίας έναντι των Σκοπίων δεν σταματούν εδώ: η Σόφια επιμένει να αναγνωρίσουν οι Σκοπιανοί ότι έχουν Βουλγαρικές εθνοτικές ρίζες και ότι η γλώσσα που μιλάνε αποτελεί μια διάλεκτο βασισμένη στην Βουλγαρική Γλώσσα! Επίσης, απαιτούν από την κυβέρνηση των Σκοπίων, αλλά και από όλα τα πολιτικά κόμματα και ατα ΜΜΕ, να σταματήσουν την αντι-Βουλγαρική προπαγάνδα και ζητούν να αλλάξει το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, που διδάσκονται οι Σκοπιανοί μαθητές, στα σημεία εκείνα όπου γίνονται αναφορές στη Βουλγαρία!

Κατόπιν όλων αυτών, τι άλλο να προσθέσουμε εμείς από την πλευρά μας; Τα σχόλια και τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους εξαιρετικά νοήμονες αναγνώστες του europost.gr

Back to top button