ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βούλγαροι που παρίσταναν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους κυκλοφορούσαν με BMW και χρυσά Rolex (φωτο)

Μεγάλη ζωή φαίνεται πως έκαναν τα μέλη της σπείρας που δρούσε σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία και εξαπατούσε ανήλικους και ηλικιωμένους με πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου. Κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα BMW και φορούσαν πανάκριβα ρολόγια Rolex, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για επιχειρηματίες ή τουρίστες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων και όχι για κοινούς απατεώνες.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης χθες στις 09.30 στην Τρίπολη όταν ένα μέλος της συμμορίας χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση με απόκρυψη αριθμού επικοινώνησε με την ανήλικη Α.Χ όπου προσποιούμενος την ιδιότητα του αστυνομικού και με το πρόσχημα ότι η μητέρα της ανήλικης ενεπλάκη σε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με υπαιτιότητα της που είχε ως αποτέλεσμα δήθεν θανατηφόρο τραυματισμό έτερου ανήλικου ατόμου και υπό την απειλή ότι η μητέρα της ανήλικης θα έχει ποινικές ευθύνες εάν η ίδια δεν παρέδιδε χρήματα, την έπεισε να μαζέψει μέσα σε μια μαύρη τσάντα πλήθος κοσμημάτων η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 20.000 ευρώ. Της ζήτησε δε στη συνεχεία να τα παραδώσει την τσάντα σε ένα από τα μέλη της σπείρας, ο οποίος δήθεν ήταν αστυνομικός. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών του Τ.Α Τρίπολης ο δράστης συνελήφθη και η παράδοση του σακιδίου με τα κοσμήματα δεν ολοκληρώθηκε.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα μέλη της σπείρας κατάφερναν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ηλικιωμένης Σ.Ρ στο Άργος. Στις 29/7 και ώρα 5 το απόγευμα μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε με απόκρυψη με το πρόσχημα ότι ο γιος της ενεπλάκη σε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με υπαιτιότητα του που είχε ως αποτέλεσμα δήθεν θανατηφόρο τραυματισμό άλλου ατόμου και υπό την απειλή ότι ο γιος της θα έχει ποινικές ευθύνες εάν η ίδια δεν παρέδιδε χρήματα, την έπεισε να πετάξει από το μπαλκόνι νάιλον σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ!

Την ίδια μέρα και λίγες ώρες αργότερα με την ίδια μέθοδο έπεισαν μια άλλη ηλικιωμένη στην Τρίπολη να πετάξει από το μπαλκόνι νάιλον σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -5.600- ευρώ, τα οποία παρέλαβε μέλος της σπείρας.

Back to top button